Haberler

Payas'ta 'Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'

Payas Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Ramazan Etkinlikleri, Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde başladı.

Payas Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Ramazan Etkinlikleri, Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi'nde başladı. Sürpriz hediyelerin verildiği yarışmaların da düzenlendiği şenlik havasındaki etkinliklerde Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Tahta Bacak, Aşuk ile Maşuk, Kavuklu Pişekar gösterileri özellikle çocuklardan büyük alkış aldı.

Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Tahta Bacak, Aşuk ile Maşuk, Kavuklu Pişekar gösterilerini düzenleyen sanatçılar Hatay'ın Payas ilçesinde kentin pek çok noktasını dolaşarak çocukları etkinliğe davet etti.

Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında etkinlikler hakkında bilgiler aktaran Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, eski Ramazanların ruhunu yaşatmak istediklerini belirterek, "Dün başlayan etkinliklerimiz, 12 Haziran günü sona erecek. Halkımızın milli ve manevi değerlerine ve geleneklerine uygun olarak yapılacak etkinlik programımız, Sokollu Mehmet Paşa Külliyemizde akşam saat 20.30-23.30 arasında düzenleniyor" diye konuştu.

Etkinliklerin bugün akşam Kırıkhan'a taşındıktan sonra tekrar Payas'ta devam edeceğini aktaran Başkan Altan, "Sanatçılarımız, geleneksel orta oyunumuz 'Kavuklu ve Pişekar'ı sahneleyecek, Karagöz ve Hacıvat'ı canlandıracaklardır. Gösteri sanatlarımızdan olan Meddah ve Masalcı Dede hikayeleri, Aşık ile Maşuk dansları, semazen gösterileri, ödüllü yarışmalar ve animasyon etkinlikleri ile haklımızın 11 ayın sultanı Ramazan ayını dolu dolu geçirmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Altan, 6 akşam yapılacak Ramazan etkinliklerinde çocukların tahta bacak ve palyaço ile eğleneceğini, Osmanlı şerbeti, patlamış mısır, pamuklu şeker ve macun ikram edileceğini dile getirdi. Animasyon grubunun ödüllü sürpriz yarışmalar düzenleyip çocuklara sürpriz hediyeler vereceğini belirten Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, şöyle devam etti:

"Payas Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri ile halkımızın eski Ramazan geleneklerini aile olarak yaşamalarını istiyoruz ve tüm hemşehrilerimizi Külliye'de düzenlenecek programlara bekliyoruz. Ramazan ayı içinde yetimlerle birlikte özel iftar programı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için özel iftar programı, yaşlı ve kimsesizler, üniversite öğrencileri, gençler, çocukların katılacağı özel iftar programı düzenleyeceğiz. Ayrıca, ramazan ayına özel çat-kapı iftar ve ev ziyaretleri yapmaya devam edeceğiz. Ramazan ayının vatanımız, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Sürpriz hediyelerin verildiği yarışmaların da düzenlendiği şenlik havasındaki etkinliklerde Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Tahta Bacak, Aşuk ile Maşuk, Kavuklu Pişekar gösterileri özellikle çocuklardan büyük alkış aldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahta Bacak Bekir Altan Payas Politika Güncel Haberler

title