Haberler

Parlayan Yıldız Gaün'ün Parlayan Topluluğu Güfot

Gaziantep Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu (GÜFOT) gelenekselleşen sene sonu sergilerinden birini daha GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Atatürk Kültür Sahnesinde fotoğraf meraklılarıyla buluşturdu.

Gaziantep Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu (GÜFOT) gelenekselleşen sene sonu sergilerinden birini daha GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Atatürk Kültür Sahnesinde fotoğraf meraklılarıyla buluşturdu.

GÜFOT, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği sene sonu sergilerine bir yenisini daha ekledi. Sergi açılışında konuşan Prof. Dr. Bağcı, GÜFOT'un Gaziantep Üniversitesinin en aktif topluluklarından biri olduğunu belirtti. Bağcı, "Gerek şehir içinde gerekse şehir dışında düzenlediği fotoğraf çekimleriyle hem üniversitemizi temsil ediyor hem de öğrencilerimize gezerken faklı yerlerde fotoğraf çekme konusunda imkan sağlıyor. Takdir edilecek bir iş yapıyorlar. Topluluk Eğitmeni Sedat Öztürk'e ve emeği geçen bütün öğrencilere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu. Daha sonra sergiyi gezen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bağcı ve GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu sergide fotoğrafları bulunan öğrencilerle tek tek sohbet ederek fotoğrafların çekildiği yerler ve çekim teknikleri konusunda bilgi aldı. Yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan sergi Eğitmen Sedat Öztürk ve öğrencilerini mutlu etti. Gösterilen ilgiye duyulan memnuniyeti yüzünden okunan Öztürk, "Yaptığımız işe saygı gösterilmesi ve ilgi duyulması gerçekten onur verici bir şey. Yıl boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını bu şekilde almak bizi mutlu ediyor. Öğrencilerim ve kendi adıma bize çalışmalarımızda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Öztürk, yıl boyunca fotoğrafçılığa ilgi duyan öğrencilere ücretsiz olarak temel eğitim veren topluluğun, eğitimlerin tamamlanmasının ardından öğrencileri sahaya çıkartarak, uygulamalı eğitim verdiğini kaydetti. Şehir içinde ve dışında gerçekleştirilen bu eğitimler sırasında öğrencilerin hem faklı yerleri görme imkanı yakaladığını hem de fotoğrafçılık konusunda önemli bilgiler elde ettiğini belirten Öztürk, "Geziler sırasında çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alınıyor ve seçilen fotoğraflar yıl sonunda açılan sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Artık geleneksel bir hal alan serginin ilerleyen yıllarda da devam edeceğinden hiç şüphe yok. Açılışı yapılan bu yılki sergi 3 Haziran tarihine kadar meraklılarını beklemeye devam edecek" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Sedat Öztürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title