Haberler

Paris'te 'Kedi Kadınlar' Resim Sergisi

Paris'in en prestijli semtlerinden Trocadéro'da bir galeride ressam, karikatürist Murat Kuruz sergi açtı.

Paris'in en prestijli semtlerinden Trocadéro'da bir galeride ressam, karikatürist Murat Kuruz sergi açtı.

Murat Kuruz'un Galeri Linda Farrell'deki sergisi Günseli Toker tarafından yapıldı.

Çok sayıda konuğun katıldığı sergi 18 Haziran'a kadar açık kalacak.

Murat Kuruz sergisiyle ilgili şöyle değerlendirmelerde bulundu: "Resimlerim ilk defa Paris'e geliyor. Resmin önemli bir merkezinde olmak benim için önemli. Daha önce Moskova, Amerika ve Lüksemburg'da,İstanbul'da sergilerim olmuştu. Aslında çok resim yapan bir ressam değilim ama özel bir çalışma peşindeyim. Ben önce karikatüristim. Gırgır, Limon ve Leman dergisinden tanırlar. Türkiye'de senaryo yazarlığı da yaptım, dizi filmler yapıyorum. Türkiye'de marka olmuş çocuklar için "Canım kardeşim" serisini yapıyorum. Önümüzdeki yıllarda muhtemelen Florida'da sanatı devam edeceğim. Resim, cam teknoloji, seramik üzerine çalışacağım."

"KEDİLERİN VE KADINLARIN ANAŞİST BİR YÖNÜ VAR"

Kuruz sergisinin temasıyla ilgili ise : "Kediler ve kadınları bir araya getirdim. Öyle de bir özelliği var. Aslında bir ironi var. Her resimde bir hikaye anlatıyorum ki çünkü ben hikayeciyim. Yazarlığımın temelinde hikaye var. Resimlerimde de farklı farklı hikayeler anlatıyorum. Seyirciyle buluştuğunda seyirci kendi adına hikayeler çıkaracaktır. 'Kedi kadınların melek tablosu'nda örneğin, meleğin bir bekleyişi var. Su temizliği anlatan duru bir şey. Melek de aynı kavram içinde yer aldığından bu üçleme halindedir. Kadını bir melek olarak düşündüm. Suyun temizliği meleğin saflığını bir araya getirmeye çalıştım. Bana en çok sorulan soru şu, niçin kedi ve kadınlar sorusu geliyor. Burada bir ironi var. Kedilerin ve kadınların bir anarşist yönü var. Bunun için çok seviyorum. Kedilere hiçbir şeyi zorla yaptıramazsınız. Kadınlara da bunu zorla yaptıramıyorsunuz. Ortak noktaları bu. Bir çok kişinin sorduğu bu soruyu kısaca böyle özetleyeyim" dedi. - Paris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Lüksemburg Moskova Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title