Haberler

Papa, Mayıs'ta Ermenistan'a Resmi Ziyaret Gerçekleştirebilir

Güncelleme:

İtalyan gazetesinin haberine göre, 1915 Olayları'nın 101'inci yılı münasebetiyle Papa'nın Ermenistan'a gitmeyi planlıyor, ama Türkiye'nin tepkisini çekmemek için bunu Mayıs'ta yapmayı düşünüyor.

İtalya'daki ana akım gazetelerden La Repubblica, 1915 Olayları'nın 101'inci yılı münasebetiyle Papa Francesco'nun Ermenistan'a gitmeyi planladığını, ancak Türkiye'nin tepkisini çekmemek için bu ziyareti Nisan değil Mayıs ayında yapmayı düşündüğünü yazdı.

"VATİKAN TÜRKİYE'Yİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMİYOR"

Haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkiler halihazırda soğuk ve Ankara hükümeti, hala büyükelçisini orada tutuyor olsa da, Vatikan Türkiye'yi rahatsız etmek istemiyor.

"MAYIS VE SONRASINDA ZİYARET EDEBİLİR"

Bu nedenle Papa, 1915 Olayları'nın 101'inci yıldönümüne denk gelen Nisan ayını es geçerek, Erivan'a ziyaretini Mayıs ve sonrasında gerçekleştirebilir.

"İRAN VE ERMENİSTAN SEYAHATİ AYNI ZAMANDA YAPILABİLİR"

Bazıları Papa'nın, İran ve Ermenistan seyahatini, aynı zamanda yapabileceğini de söylüyor.

"BU PAPA'YLA HER ŞEY MÜMKÜN"

Diplomatik kaynaklar, "Bu Papa'yla her şey mümkün" diyor" ifadeleri kullanıldı.

"ERMENİSTAN'A GİDECEĞİME DAİR SÖZ VERDİM"

Papa, Kasım ayı sonunda Afrika seyahatinden dönüşte uçakta yaptığı basın toplantısında, Ermenistan'a gidip gitmeyeceğini soran bir gazeteciye, "Geçen yıl üç patriğe, oraya (Ermenistan'a) gideceğime dair söz verdim: Söz vardır. Bunu gerçekleştirebilir miyim bilmiyorum, ama söz vardır" diye karşılık vermişti.

Kaynak: BBC Türkçe.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

La Repubblica Ermenistan Türkiye İtalya Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

HükümetMobil-IOS:

Sarayı boşunami yapdık gelsin biz ağırlarız sonra gide ermeni soy kırımı olmuşder birde bu adam devlet başkanımı ben anlamadım neden hiristiyanların dını papazını saraya çağırdılar bizdekı dini liderleri neden çağıramiyorlar

0
0
yanıtYanıtla
Samsun-Trabzon Mobil-IOS:

Ramazan doğru diyorsun Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşlarımız Ermeni katliamı yapmıştır biz niye kızalımki dime..? Siz düşünün ;)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title