Haberler

Pancar, Polar Kıskacında

Pancarın olumsuz hava koşullarından etkilendiğini belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, polar oranlarına göre açıklanan taban fiyatlarının çiftçiyi zor durumda bıraktığını söyledi.

Pancar üreticisi için büyük önem taşıyan şeker oranı (polar) ile ilgili sıkıntıları dile getiren Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, pancarın olumsuz hava koşullarından etkilendiğini belirterek, polar oranlarına göre açıklanan taban fiyatlarının çiftçiyi zor durumda bıraktığını söyledi. 2002 yılında uygulanan devlet güvenceli yüzde 14 polar sınırına geri dönülmesini isteyen Karahasanoğlu, aksi halde pancar üreticisini zor günler beklediğini dile getirdi. Karacabey'de de yaklaşık 120 bin ton pancar üretimi gerçekleştiğini kaydeden Karahasanoğlu, "Türkiye Şeker Kurumu, şu anda pancardaki şeker oranı için en yüksek yüzde 16, en düşük yüzde 14 oran belirledi. Yani pancarda yüzde 14'ün altında çıkacak her polar oranı için üretici 7 lira eksik para alacak. Yüzde 16'nın üzerindeki polar oranlarında ise üretici daha fazla kazanacak. Bu polar sınırlaması pancar üreticisini büyük sıkıntıya sokmuştur. Karacabey Ziraat Odası ve Balıkesir-Bursa Pancar Üreticileri Kooperatifi olarak yüzde 14'ün altındaki polar oranlarının kaldırılmasını istiyoruz. Yani pancarı yüzde 10 polara düşen üreticiye de yüzde 14 polar uygulaması yapılmasını talep ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hasan Karahasanoğlu Karacabey Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

cemalkuşlu ıstanbul:

sayın başkanım nasılsın yoğun falıyet ıcındesın özledıksenı göruşemıyoz kac seneoldu ben cemal kuşlu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title