Haberler

Pakistanlı Bakan 15 Temmuz'u Gözyaşlarıyla Anlattı - İslamabad

- İnsan Hakları Bakanı Roşan Kürşad Baruça ile röportaj Hubeyb Vakfı Başkanı Nedim Ahmet Han ile röportaj Pakistanlı bakan 15 Temmuz'u gözyaşlarıyla anlattı İnsan Hakları Bakanı Roşan Kürşad Baruça 15 Temmuz'u anlatırken gözyaşlarını tutamadı Baruça: "15 Temmuz'da verilen mesaj demokrasiydi"...

- İnsan Hakları Bakanı Roşan Kürşad Baruça ile röportaj

Hubeyb Vakfı Başkanı Nedim Ahmet Han ile röportaj Pakistanlı bakan 15 Temmuz'u gözyaşlarıyla anlattı

İnsan Hakları Bakanı Roşan Kürşad Baruça 15 Temmuz'u anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Baruça:

" 15 Temmuz'da verilen mesaj demokrasiydi"

Hubeyb Vakfı Başkanı Nedim Ahmet Han:

" 15 Temmuz'da mazlumlar Türkiye için dua etti"

İSLAMABAD - Pakistan İnsan Hakları Bakanı Roşan Kürşad Baruça, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye'de yaşananları televizyondan takip ettiğini belirterek gözyaşlarını tutamadı. Baruça, "15 Temmuz'da verilen mesaj demokrasiydi." dedi.

Baruça, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği'nde 15 Temmuz şehitlerini anmak için düzenlenen programın ardından AA muhabirine açıklamada bulundu.

Televizyonda takip ettiği darbe girişimi esnasında birçok ölüme şahit olduğunu söyleyen Baruça o geceyi anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Türk halkının 15 Temmuz'da dünyaya mesaj verdiğini söyleyen Baruça, "Burada verilen mesaj demokrasiydi. Halk demokrasinin her şeyden güçlü olduğu haykırdı." diye konuştu.

Darbeye direnmek için sokağa çıkanların vatanseverlik örneği gösterdiğini belirten Baruça, "Demokrasi gücünü sokaktan alır. O gece sokaklara çıkan insanlar bir araya geldiklerinde her şeyi başarabileceklerini ve demokrasiye sahip çıkabileceklerini gösterdi. Sokağa çıkarak demokrasisini koruyan ve güçlendiren Türk halkını selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

"Mazlumlar Türkiye için dua etti"

Pakistan'ın en önemli STK'larından Hubeyb Vakfı Başkanı Nedim Ahmet Han da darbe girişimini öğrendiğinde Pakistanlı arkadaşlarını dua etmeye davet ettiğini anlattı. Han, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FaceTime mesajının ardından Pakistan'da saat geç olmasına rağmen özellikle ulemalar dualar etmeye başladık. İnsanlar dua etmek için o saatte uyandılar." diye konuştu.

Vakıf olarak darbe girişiminin önlenmesinin ardından 16 Temmuz'da İslamabad Gazeteciler Cemiyeti önündeki meydanda Türkiye ile dayanışma amacıyla toplandıklarını kaydeden Han, birçok Pakistanlının da destek için kendilerine katıldığını söyledi.

Türkiye'de yaşananların ve FETÖ'nün daha iyi anlaşılması için 7 Pakistanlı parlamenteri Hubeyb Vakfı olarak Türkiye'ye götürdüklerini aktaran Han, "Vekillerimiz 15 Temmuz gazileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler. Biz de onlara Pakistan halkının destek mesajlarını ilettik. Vakıf olarak Pakistan'da FETÖ ve 15 Temmuz'u en iyi bilen kurumuz. Bu konuda Pakistan televizyonlarında ve hükümet yetkililerine bilgi verdik." ifadelerini kullandı.

Han, 15 Temmuz gecesi tüm dünyada Türkiye için dualar edildiğine de dikkati çekerek, "Nerede bir mazlum nerede bir fakir varsa Türkiye ve Türk kuruluşları orada. O mazlumlar 15 Temmuz'da Türkiye için dualar ettiler. Allah, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi korusun. İnanıyoruz ki seçimden sonra da Türkiye dünya mazlumlarını desteklemeye devam edecek." diye konuştu.

Han ayrıca 15 Temmuz'un ikinci yıl dönümünde Hubeyb Vakfı'nın genel merkezinde Pakistanlılara 15 Temmuz'u anlatan söyleşiler yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Han Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title