Haberler

Özelleştirilen Fabrika İçin Temsilci Cenaze Namazı Kıldılar

Erzincan Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınması üzerine Şeker- İş Sendika yöneticileri ve işçiler, üzerinde 'Erzincan Şeker Fabrikası' yazılı tabutun önünde temsili cenaze namazı kıldı.

Erzincan Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınması üzerine Şeker- İş Sendika yöneticileri ve işçiler, üzerinde ' Erzincan Şeker Fabrikası' yazılı tabutun önünde temsili cenaze namazı kıldı.

Erzincan'da 1956 yılında kurularak şeker üretmeye başlayan fabrikanın özelleştirilmesini önlemek için Danıştay 13'üncü Dairesine açılan davanın reddedilmesi üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Şeker-İş Sendikası Erzincan Şubesi yöneticileri ve fabrika çalışanları basın açıklaması yaptı. CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın da katıldığı basın açıklamasını yapan Şeker-İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Bülent Bulut, şunları söyledi:

"Bundan iki yıl önce benzer bir davada Sendikamızın itiraz ve talepleri Danıştay 13'ncü Dairesi'nce kabul görmüştü. Ancak bugün, gelinen noktada bütün gerçekler ortada iken dün bizi haklı bulan Danıştay'ın bugün 'Ben yanılmışım. Sen haksızsın' diye karar verdi. Özelleştirme ihalesinde yürütmenin durdurulması talebinin reddedilmesi, bu ülkede hukukun üstünlüğü ilkesini zedeler niteliktedir. Hukuka saygı ve inancımızı kaybetmek istemediğimiz bir noktada Şeker-İş Sendikası, kapalı kapılar ardında önce söylediğini sonra inkar eden bir anlayışla karşı karşıya bırakılarak saf dışı edilmeye çalışılmıştır. Şeker fabrikaları özelleştirildikten sonra kapılarına kilit vurulacak. Milyonlarca işsiz ordusuna Erzincan'dan yeni halkalar eklenecek."

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da yaptığı konuşmada şeker fabrikasının kapatılacağına vurgu yaparak, "Tabi deniliyor ki kapatılmayacak, çalışmaya devam edecek. Fabrikaların toprak değerleri, sattıkları değerlerin çok çok üzerinde rakamlardır. 5 yıl süresince ekim şartı bulunmaktadır. Ancak fabrikalarda çalışma şartı aranmamaktadır. Alan kişi isterse çalıştırır isterse çalıştırmaz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı'nda 'Erzincan Şeker Fabrikası' yazılı tabutun başında saf tutan, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, sendika yöneticileri, üyeler ve işçiler temsili cenaze namazını kıldı. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem Işık Bülent Bulut Danıştay Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title