Haberler

110 Yaşında 180 Torunu Var! Hala Turp Gibi

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 110 yaşındaki Zezi Ağırbaş isimli ninenin tam 180 torunu var. Asırlık nine sağlığını yoğurt ve vişne reçeline borçlu olduğunu söylüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan olaylardan dolayı göç ederek Van'a gelen 110 yaşındaki Zezi Ağırbaş isimli nine sağlığını günlük tükettiği yoğurt ve vişne reçeline borçlu olduğunu söylüyor. Yaşlı ninenin tam 180 torunu var.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı Van'a gelen Ağırbaş ailesi zor günler geçiriyor. Yaklaşık 20 gün önce göç eden aile, hayırsever vatandaşların verdiği halı, koltuk gibi malzemelerle kurdukları evde yaşam mücadelesi veriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun geçen günlerde Van'a gelişi sırasında ziyaret ettiği Zezi Ağırbaş, sağlığı ile ilgili neler tükettiği konusunda bilgi verdi. Kurtuluş Savaşı yıllarına tanıklık eden Zezi Ağırbaş, sağlığı için her gün bir parça ekmek, yoğurt, tavuk eti ve reçel yediğini belirtti. Evini bırakmanın özlemi içinde olan Zezi Ağırbaş, "Yüksekova'yı özlüyorum, bu olaylar bizim yerimizden yurdumuzdan çıkmamıza neden oldu. Evimizi bırakıp geldik, bir battaniye bile getiremedik. Kapımızı kilitleyip geldik" dedi.


"BİR EVDE 5-6 AİLE YAŞIYOR"

Zezi Ağırbaş'ın oğlu Ömer Ağırbaş ise, Yüksekova'da yaşanan olaylardan dolayı kendilerinin Van'a geldiğini belirtti. Halkın yüzde 80'inin ilçeyi boşalttığını ifade eden Ağırbaş, şunları söyledi: "Burada aile olarak 13 kişiyiz. Elimizde bulunan 3-5 kuruşu harcadık bitti. İş arıyoruz bulamıyoruz. Yüksekova'dan gelen insan çok. Benim mahallemden gelen insanları biliyorum. Gelen insanların yüzde 40-50'si akşam evine ekmek götüremiyor. 5-6 aile bir evde yaşıyor. Bende onlar gibi buraya geldim."


"ANNEM 110 YAŞINDA VE 180 TORUNU VAR"

Tek temennilerinin bir an önce kendi evlerine gitmek olduğunu ifade eden Ömer Ağırbaş, "Benim annem şimdiye kadar gıda olarak aldığı yemek, yoğurt, reçel, patates ve birazda beyaz et tüketiyor. Temennimiz inşallah tekrar Yüksekova'ya dönmektir. Van'da perişanız, bizde herkes gibi evimize yuvamıza dönmek istiyoruz. İnşallah kısa zamanda tekrar döneriz. Annem kimlikte 100 yaşında ama gerçek yaşı 110'dur. 12 çocuğu, 180 torunu var." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

Hakkari baba:

Éee bir ölür bin doğarız turko lar yakında azınlık olacaksınız

13
46
yanıtYanıtla
zafer:

Hainlik peşinde değilseniz10. 000 doğurun. Kendi anasına babasına bile hainlik yapanlardan bi cacık olmaz. Hainler Ürer ürer geberirler. Bu dünyada kukla gibi kullanılırlar. Emperyalistlere hammallık yaparlar.

yanıt30
yanıt7
ÜLKÜCÜ:

HAKKARİ BABA. . . . MİKROPLAR DA SİZİN GİBİ ÜRER ÜRER ÜZERİNE DÖKTÜN MÜ SABUNU HEPSİ GEBERİR GİDER. SİZ DE BİRER MİKROPSUNUZ. VE BİR KALIP SABUNA GİDECEKSİNİZ. . .

yanıt23
yanıt12
DOGRUCU:

Arkadaşlar, nine hakkında kötü yorum yapmayalım. o ülkemizin bütün yaşlıları gibi eli öpülesice , ve saygı değerdir

50
2
yanıtYanıtla
SAKO:

TÜRK OLARAK BU KÜRT NENEMİZİN ELLERİNDEN ÖPERİM NİCE SAĞLIKLI YILLAR DİLERİM

31
9
yanıtYanıtla
HAYAT SİZE GÜZEL ETEKLİLER:

EKMEK ELEKTRİK GİYİM YAKACAK DEVLETTEN (TÜRK MİLLETİNDEN ALINAN VERGİLER), VERGİ YOK. . EEE BİZ TÜRK MİLLETİNEDE AYNI HAKKI VERSİN DEVLET TÜRK NUFUSU AYNI YIL 10 KATINA ÇIKAR. . İSTER KAMUDA İSTER ÖZELDE ÇALIŞ 2 ÇOCUK GEÇİNDİRMEK ZOR. . NASIL İŞ YA ADI TÜRK OLAN ÜLKEDE KÜRT OLMAK VARMIŞ BELEŞTEN YAŞAMAK İÇİN. . KAMBUR BUNLAR KAMBUR. . ÜSTİNE ÜSTLÜK BİĞRDE DEVLETE SALDIRIRLAR. . ALLAHIM AKLIMIZI KORU YARABBİM. .

25
8
yanıtYanıtla
gerçekler:

Türk nüfusun artışını durdurmak için; 1980 ihtilalinden sonra zamanında her evi doğum kontrolü için ebeler gezmedimi? Bu amaçla Türk Milleti açık sınırında tutulmuyormu? Allahtan geçen yıl abd ülkemizde yaptığı demokrafik (etnik) sayımı açıkladıda biraz huzurumuz yerine geldi; Ülkemiz nüfusu 83 milyon. Türk Nufus 75 Milyon. Geri kalan ve kürtlerinde içinde yer aldığı etnik nüfus 8 milyon. . Doğu ve güneydoğuda kürtlerin yaşadığı 11 şehrin 2015 yılı nüfus sayım toplamı 6, 5 milyon. .

yanıt14
yanıt3
GERÇEKLER:

Türk nüfusun artışını durdurmak için; 1980 ihtilalinden sonra zamanında her evi doğum kontrolü için ebeler gezmedimi? Bu amaçla Türk Milleti açlık sınırında tutulmuyormu? Allahtan geçen yıl abd ülkemizde yaptığı demokrafik (etnik) sayımı açıkladıda biraz huzurumuz yerine geldi; Ülkemiz nüfusu 83 milyon. Türk Nufus 75 Milyon. Geri kalan ve kürtlerinde içinde yer aldığı etnik nüfus 8 milyon. . Doğu ve güneydoğuda kürtlerin yaşadığı 11 şehrin 2015 yılı nüfus sayım toplamı 6, 5 milyon. .

yanıt0
yanıt0
Dogrular bunlar:

Kurt nüfusu 31 milyondur. 4 milyon arap, 1 milyon ermeni, 1 milyon yunan bulgar ve romen, 2 milyon cerkez, 1.5 milyon dolaylarinda balkan halki vardir. Toplami ortalama 42 milyon yapar. Kaldi 38 milyon o da turk. Tabi tamami turkse o da.

yanıt0
yanıt0
Yazik:

Gercekten fazlasıyla yazik sen kürt turk diyorsan yazik sana içtiğin suya toprqgimizdan yediğin ekmeğe. Kürtum ama Türkiye vatandaşıyım bunda ayrım yok anlayın da

yanıt0
yanıt0
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title