Haberler

Özel Çocuklar Hünerlerini Sergiledi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Bakanlık olarak özel eğitim okullarında iyileştirme yaptıklarını, uygulama evleri açıp teknolojiyle donattıklarını belirterek "Ancak en önemlisi bizim öğretmenlerimiz çünkü bu öğretmenlerimiz...

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Bakanlık olarak özel eğitim okullarında iyileştirme yaptıklarını, uygulama evleri açıp teknolojiyle donattıklarını belirterek "Ancak en önemlisi bizim öğretmenlerimiz çünkü bu öğretmenlerimiz fedakarca hizmet ediyor." dedi.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'nin Talas ilçesinde Talas Spor Salonu'nda düzenlenen "Özel Çocuklar Çocuk Oyunları Şenliği"ne katılan Bilgili, özel çocuklara yönelik bu programları Şanlıurfa'dan başlattıklarını anımsattı. "Buradaki öğrencilerin neler başardığını görünce bütün suç bizim diye düşündük." diyen Bilgili, şöyle devam etti:

"Bütün suçu kendisini engelli görmeyenlerde aramak lazım çünkü onların engellerini bizim kaldırmamız gerekiyor. Eğer biz engelleri kaldırabilirsek onların neler başarabileceğini de göstermiş oluruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak özel eğitim okullarımızda iyileştirmeler yaptık, uygulama evleri açtık, teknolojiyle donattık ancak en önemlisi bizim öğretmenlerimiz çünkü bu öğretmenlerimiz fedakarca hizmet ediyor. İkincisi, cennet annelerimizin ayakları altındadır ancak en çok da engelli annelerinin ayağı altındadır çünkü hep evlatlarının yanındalar. Engelli ikiye ayrılır, doğuştan ve sonradan engelli. Hangimiz yarına sağlıklı çıkabileceğimizi bilebiliriz? Bu özel çocuklarımıza böyle bakmalıyız. Biz Bakanlık olarak bu özel çocuklara pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz ama bu bir kaderdir. Bizim kültürümüzde bu bir kaderdir. Anne yavrusunu benim kaderim diye bağrına basar. Üzerimize düşen, toplum olarak bu kaderi paylaşmalıyız."

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de özel eğitimin birinci öncelikleri olduğunu dile getirerek "Bu hafta aslında Engelliler Haftası değil, engelleri ortadan kaldırma haftası. Çocuklarımızın önünü açınca, eğitim imkanı verilince her şeyi başarabileceklerini biliyoruz. Onların hayatını güzelleştirmek için her şeyi yapma kararlılığındayız. Biz bu çocuklarımızın arkasında ve yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise kentte özel çocuklara yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından özel çocuklar hünerlerini sergiledi. Küçük yaştaki işitme engelli öğrenciler İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okurken görme engelli öğrenciler de ahşap bloklardan kule yapmak için birbiriyle kıyasıya yarıştı.

Şenlik, çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Emre Bilgili Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title