Haberler

Özbek'in Aday Olacağını Açıklaması İl Yönetimini Karıştırdı

Ergenekon soruşturması 22 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverilen Mustafa Özbek'in CHP'den Kırıkkale milletvekilliği için adayı olacağını söylemesi il yönetimini karıştırdı

Ergenekon soruşturması kapsamında 'terör örgütüne üye olmak' ve 'darbe planları yapmak' suçlamalarıyla 22 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverilen Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek'in CHP'den Kırıkkale milletvekilliği için adayı olacağını söylemesi il yönetimini karıştırdı. CHP il binasında partinin aday adayları ortak bir basın açıklamasında bulunarak, Özbek'in CHP'den adaylığına karşı olduklarını açıkladılar.

Özbek'in partiden aday olacağını açıklamasından sonra CHP il binasında basın açıklamasını aynı partiden aday adayı Murat Çakırca okudu. Bildiriye de aday adaylarından Coşkun Özgür Piroğlu, Ahmet Eroğlu, Hakan Yurdakul, Rafet Ulusoy, Eftal Sarısu, Yaşar Yılmaz, Aliye Gündüz, Hacı Arap Karadurmuş, Mehmet Şenses ve Murat Çakırca imza attı. Çakırca, Özbek'in adaylığına karşı olduklarını belirten açıklamasında '12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale ili aday adayları olan aşağıda adı ve imzası olan bizler, aday adaylığı sürecindeki basın açıklamasında bile 'MHP'den davet almadığını, davet gelseydi orası benim ocağım, elbette giderim' yolunda açıklama yapan Türk Metal Sendikası eski genel başkanının partimize bu bakış açısını doğru bulmuyoruz. CHP dokusuna uymayan bir kişinin, partimizin dışında yerel gazetelerde oluşturulan ilana dayalı haberlerle CHP genel merkezine dayatmada bulunmaya çalışan tavrını kabul etmeyi de olanaklı bulmuyoruz. Bizler CHP aday adayları olarak, CHP'li tüm adayları sonuna kadar destekleyeceğimizi, her birimizin oluşturulacak liste ile birlikte sonuna kadar partimizin ilkeleri doğrultusunda çalışacağımızı beyan eder, durumu kamuoyuna saygıyla sunarız" dedi.

Açıklamanın yapıldığı toplantıya İl Başkanı Ziya Kavlak katılmadı. Tüm aday adaylarının hazır bulunduğu açıklamanın ardından ise toplantının yapıldığı salon bir anda karıştı. Adaylar, Özbek'in adaylığını tepkilerini dile getirirken, salonda bulunan partililerden de şiddetli tepkiler gelmeye başladı. Sloganlar atan partililer, Özbek'i partide istemediklerini ifade ettiler. Bu sırada salonda bulunanlarla aday adayları yaptıkları açıklamalarda, 'CHP'li olana sonuna kadar destek oluruz. 'Başka bir parti beni almadı, CHP'ye geldim' mantığını asla kabul etmiyoruz. MHP davet etseydi, 'orası benim ocağımdır, giderdim ama CHP istisna' diyen şahsı istemiyoruz. 40 yıllık CHP'liysek, burada Özbek gibilerin yeri yoktur. Halk partili olmadığını açıkça beyan ediyor, bunu nasıl kabul edebiliriz. Böyle adaylar istemiyoruz" dediler.

Tartışmaların yaşandığı salondakiler güçlükle sakinleştirilmeye çalışılırken, salonda bulunan bir vatandaşın, 'yanlış yapıyorsunuz' demesi üzerine salonda gerginlik çıktı. Araya giren aday adayları, olayı daha fazla büyümeden önlemeye çalıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title