Haberler

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Açıklaması

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Sendikaların, ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor" dedi.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Sendikaların, ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor" dedi.

Aslan, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünde, trafik kazasında hayatını kaybeden sendika üyesi orman işçisi Ayşe Akgöz'ün ailesine ferdi kaza sigortası kapsamında sigorta şirketinden alınan 20 bin liralık çekin verilmesi dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Aslan, iş kollarında örgütlenmeye başladıklarında, "Üyemizin ağlayan gözü, gülen yüzü olacağız" sloganını belirlediklerini ve bu çerçevede yapılabilecekleri belirlediklerini söyledi.

Aslan, iki yılda bir toplu iş sözleşmesi yapan, daha sonra da başka bir şeye karışmayan sendikacılık anlayışının terk edilmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Toplu sözleşme bizim de görevimiz, sonuçta onu yapmak durumundayız. Bunun dışında acaba neler yapabiliriz, hangi hizmetleri geliştirebiliriz, sosyal sendikacılığı nasıl hayata geçirebiliriz, bunları oturduk düşündük. Belli bir yol haritası çizdik. Vefat eden kardeşimizin geride kalan yakınlarına sendikamız tarafından geliştirilen sosyal sendikacılığın gereği olan bir çek takdim edeceğiz. Bu çeki, böyle bir törenle yapmayabilirdik, o çeki getirir aileye takdim edebilirdik. Tekrar o acıların tazelenmesi istemiyoruz ama bunun bir iyi yönü var. Özellikle basını da çağırarak çeki takdim etmeyi uygun gördük. Niçin derseniz, bu sosyal sendikacılık anlayışında, Türkiye'de işçi sendikaları arasında ilkiz. Sendikaların, ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor."

Şimdiye kadar, vefat eden 33 sendika üyesinin yakınlarına sigorta şirketlerinden alınan çekleri verdiklerini bildirerek, diğer sendikaların da böyle bir yola girmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra Aslan, Ayşe Akgöz'ün eşi Fahrettin Ramazan Akgöz'e çeki teslim etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Akgöz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title