Haberler

"Öyle Sevdim Ki Seni" Kiev'de Gösterilecek

Yönetmenliğini ve senaristliğini Orhan Tekeoğlu'nun yaptığı "Öyle Sevdim ki Seni" filmi, 43. Uluslararası Kiev Film Fesivali'nde izleyicisiyle buluşacak

Yönetmenliğini ve senaristliğini Orhan Tekeoğlu'nun yaptığı "Öyle Sevdim ki Seni" isimli film, 43. Uluslararası Kiev Film Fesivali'nde (Molodist) gösterilecek.

Medyaton yapım şirketinin açıklamasına göre;  Uluslararası Film Yapımcıları Dernekleri Federasyonu (FIAPF) tarafından, konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir film festivali olarak tescillenen "Molodist", ayrıca Screen, Hollywood Reporter gibi kaynaklar tarafından da Doğu Avrupa'nın en önemli film organizasyonlarından biri olarak gösteriliyor. "Sınırlar Ötesi Filmler (Films across the Borders)" bölümüne seçilerek festivale davet edilen "Öyle Sevdim ki Seni", 19-23 Ekim tarihlerinde Ukrayna seyircisiyle buluşacak.

Film, kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor. "Öyle Sevdim ki Seni"de, 1906 yılında taş ustası olarak Santa'dan Yalta'ya giden Mustafa Usta'nın torunu Olga'nın, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla işsiz kalması ve Sarp Sınır Kapısı açılınca Trabzon'a çalışmaya gelmesi hikaye ediliyor. Göç, parçalanan aileler ve önyargılar, filmin ana konularını oluşturuyor.

Filmin başrollerini Angelina Jolie'nin Bosna'da çektiği "Kan ve Bal Ülkesi"nde filminde de oynayan ve Türk seyircisinin "Veda" dizisinden tanıdığı Alma Terzic ile Türk televizyon dizilerinin oyuncusu Oktay Gürsoy üstleniyor. Rus oyuncu  Alina Golovlyova'nın da rol aldığı filmde Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman Kutlu gibi oyuncular  görev alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Orhan Tekeoğlu Hollywood Kiev Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title