Haberler

Öyk'dan İmar Planı Değişikliklerine Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), iki taşınmazın uygulama imar planı değişikliklerinin onaylanmasına, bir imar planı değişikliğine yapılan itirazların da reddedilmesine karar verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), iki taşınmazın uygulama imar planı değişikliklerinin onaylanmasına, bir imar planı değişikliğine yapılan itirazların da reddedilmesine karar verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin ÖYK kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre özelleştirme kapsam ve programına alınan TTA Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı, Malatya, Yeşilyurt ilçesi, Yakınca Mahallesinde bulunan toplam 81 bin 833,9 metrekare yüzölçümlü alanda "ticaret ve konut alanı, park alanı ve yol" kararı getirilmesine ilişkin Kurul kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazların reddedilmesi kararlaştırıldı.

Onaylanan imar planlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasını müteakip, bilgi ve gereği için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yeşilyurt Belediye Başkanlığı'na gönderilmesi uygun bulundu.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı, Burdur'un Çavdır İlçesi, Söğüt Beldesinde yer alan toplam 25 bin 280 metrekare yüzölçümlü parsellere "gelişme konut alanı, park ve yol" fonksiyonu ile Çavdır Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 11 bin 960 metrekarelik parsele "gelişme konut alanı, temel eğitim tesis alanı, park ve yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 uygulama imar planı değişikliklerinin onaylanmasına da karar verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Yeşilyurt Malatya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title