Haberler

Otoyol Kenarına Ses Perdesi Projesi Hazırlanıyor

Güncelleme:

Sapanca Belediyesi ve Kent Konseyi Komisyonu, ilçeden geçen otoyoldan kaynaklanan gürültü ve hava kirliliğini engellemek için, yeni proje çalışmalarına başladı.

OTOYOL GÜRÜLTÜSÜ VE HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Tem Otoyolu çevresinde oluşan gürültü ve hava kirliliğini en radikal anlamda çözüme kavuşturacak olan proje için oluşturulan komisyon ilk toplantısını yaparak, çalışmalara startı verdi. Projeye paydaş olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karayolları, Sapanca Belediyesi ve Sapanca Kent Konseyi komisyon toplantısından sonra yol haritasını belirledi.

Uluslararası kriterlere göre yerleşim birimlerinden geçen otoyolun trafik gürültüsünü ve hava kirliliğini, önceki aylarda kesin olarak ölçümleyen ve tedbir almak için proje hazırlanmasına ön ayak olan Sapanca Belediyesi, komisyon tarafından hazırlanan projeyle aynı zamanda araç egzozlarından çıkan gazların kirletici olumsuzluğunu da sona erdirmeyi planlıyor.

Ülkemizin diğer otoyol güzergahı olan bölgelerinde uygulanan proje örneklerinden yola çıkılarak hazırlanan projeye göre, bölgesel ağaçlandırma ve 4 ana parsel planlamasıyla olumsuzluklar giderilecek. Otoyol çevresinde tek ve çift taraflı ve bariyer destekli ağaçlandırmalarla yol boyunca çalı ve ağaç kuşağı oluşturulacak. Bu kuşaklamalar için Bahçe Mediği, Beyaz Çiçekli İspir, Ateş Dikeni, Leylandi, Saplı Meşe ve Kızıl Çam gibi bitki ve ağaç türleri kullanılacak.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Sapanca Kent Konseyi ile Proje Komisyonu'nu oluşturan Prof. Dr. Hasan Macaroğlu, Prof. Dr. Esra Macaroğlu, Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, Endüstri Mühendisi Aysun Göksu, Sapanca Bld. Bşk. Yrd. Mubin Yeni ile Sapanca Kent Konseyi Başkanı Kenan Hürel'e özel olarak teşekkür etti.

Başkan Yılmazer, projeyi hazırlayan komisyon üyelerinin ilgili kurumlarla koordinasyon kurarak çalışmalara başlayacağını, Sapanca İlçesi'nde otoyoldan kaynaklanan ses ve hava kirliliğini engelleyecek çok önemli bir projenin başlatılmasından ötürü, bütün Sapanca halkı için büyük bir sevinç duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sapanca Belediyesi Aydın Yılmazer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title