Haberler

Osmanlı Yemekleri Bahane Selçuklu Sultanı Ay Sultan Sahane

Güncelleme:

Selçuklu Hayranı Amerikalı Ünlü Yazar Katharine Branning, Osmanlı Yemeklerinin yapıldığı Daruzziyafe'de okurları ve yayın ekibiyle bir araya geldi.

Birbirinden güzel Osmanlı yemekleri eşliğinde gerçekleşen buluşmada, tarihi gerçeklerin yanı sıra gerçek karakterlerinde kullanıldığı "Ay Sultan" kitabı üzerine konuşmalar yapıldı.

Herkesin bildiği, popüler dizilerle sürekli gündeme gelen Osmanlı tarihinin yanı sıra Selçukluların pek bilinmediğine değinen Katharine Branning bıraktığı eserlerle günümüze ışık tutan bu büyük medeniyeti 'Mahperi Hatun' hikâyesiyle "Ay Sultan" kitabıyla anlattığını ve 13. Yüzyılın Anadolu atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat verdiğini söyledi.

GÜÇLÜ, GURURLU BİR SULTAN'IN HIKAYESi

Katharine Branning, 'Bir Çay Daha Lütfen', 'Lady Montagu'nün İzinde Türkiye'ye Mektuplar' isimli kitaplarından sonra; Tanrı'nın isteğiyle tarihi değiştirmek zorunda olduğuna inanan, güçlü ve gururlu bir kadının hikâyesini, özetle Türk Selçuklu Destanı'nın Başrolündeki "Ay Sultan"ın entrika, tutku, ihanet, siyasi çekişmeler ve soğukkanlı hırslarla dolu cüretkâr mücadelesi anlatılıyor.

Kitabın İmza Günü 9 Kasım 14.00-16.00 Tüyap Kitap Fuarında!

Gerçek bir hikâyeden ve kişilerden esinlenen Ay Sultan, Türk Tarihi'nin en ihtişamlı dönemlerinden birine yeni bir perspektifle bakabilen, bunu yaparken de yürekleri kimi zaman pır pır ettiren kimi zaman da dağlayan bir ilham eseri olarak raflardaki yerini alıyor. Selçuklu, Osmanlı ve Türk hayranı ABD'li yazar Katherine Branning'in İngilizce "Moon Queen adıyla, Türkçe "Ay Sultan" ismiyle yayınlanan kitabının imza günü ise, 9 Kasım Pazar günü 14.00-16.00 da Tüyap Kitap Fuarında düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Katharine Branning Selçuklu Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title