Haberler

Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları" Defilesi

Yüreğir Belediyesi kültürevleri öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan ’’Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları’’ defilesi TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana EV’leniyoruz" fuarında sergilendi.

Yüreğir Belediyesi kültürevleri öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan "Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları" defilesi TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana EV'leniyoruz" fuarında sergilendi.

Fuarda kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünleri de sergileme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Çelikcan, "Yüreğir Belediyesi olarak hizmete açtığımız 11 kültürevimizde 90 civarında kurs açtık. Bu kurslarda üretilen ürünlerden bazılarını da bu gibi etkinliklerde sergiliyoruz. Vatandaşlarımız, öğrencilerimizin el sanatları, takı tasarım, ahşap boyama ve tekstil tasarım kursları gibi yaptığı birbirinden önemli eserleri görme fırsatı yakalıyorlar. Öğrencilerimiz burada ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bundan mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

Yüreğir'in sosyal ve kültürel etkinliklerle anılmasının çok önemli olduğu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Ailenin temel direği annelerimizdir. Kültürevlerimizde kadınlarımıza yönelik sürekli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kültürevlerinde verilen eğitim seminerleri ve kurslarla vatandaşlarımızın bilinçlenmesini birbirlerini tanımalarını, en önemlisi ise evden dışarı çıkarak sosyalleşmelerini sağladık. Fuarda sergilenen "Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları" defilesini de kültürevlerimizde kurslara katılan öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte hazırlayıp sundular. Geçmişte önemli bir giysi olan ve kültürümüzde önemli yer tutan üst düzey devlet adamlarının giydiği kaftanları yeni kuşaklara tanıtmak ve görsel şölen yaşatmak amacıyla defile düzenledik. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerimizde nelerin başarılabildiğini fuara gelen bütün katılımcılara gösterme imkanı bulduk. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Fuar alanında yapılan defileye Başkan Çelikcan'ın yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Mahmut Çelikcan eşi Mehtap Çelikcan ve vatandaşlar katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Mahmut Çelikcan Yüreğir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title