Haberler

Osmaniye Yüzde 80'i Yerli, Güneş Enerjili Araç Ürettiler

Yüzde 80'i yerli, güneş enerjili araç ürettilerOsmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrencileri tarafından yüzde 80'i yerli olarak üretilen güneş enerjili aracın yapımı tamamlandı.

Yüzde 80'i yerli, güneş enerjili araç ürettiler

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrencileri tarafından yüzde 80'i yerli olarak üretilen güneş enerjili aracın yapımı tamamlandı.

Elektrik tahrik gücü ile çalışan 6 kişi kapasitesine sahip golf arabası modelindeki 'Ata-Oto' ismi verilen araç, OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi önünde düzenlenen törenle, projeye destek veren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya teslim edildi.

Proje yürütücülüğünü üstlenen OKÜ IARES Kulübü danışman hocası Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir, 20 kişilik bir ekip ile bu tür projelere 1,5 yıl önce başladıklarını belirterek, Geçen yıl HUNTER isimli bir araç yapmıştık ve bununla TUBİTAK'ın elektro mobil yarışmalarına katıldık. Oradan, biri jüri özel ödülü ve diğeri ise tanıtım ve yaygınlaştırma ödülü olmak üzere 2 ödül kazandık. Bu kapsamda, bu tür araçların burada kalmamasını istedik. Bilindiği üzere 2030 yılında üretilen araçların yüzde 30'u elektrikli araçlar olacak ve bu bağlamda da biz ne yapabiliriz diye düşünüp, Türkiye'de de ihtiyacımız olan golf türü araç, yani fabrikalarda, okullarda ve havalimanlarında kullanılmak üzere elektrikli araç projesini geliştirdik. Ardından Tosyalı Holding desteğiyle bir araç yaptık dedi.

ENERJİSİNİ, ÜSTÜNDEKİ GÜNEŞ PANELLERİNDEN ALIYOR

Demir, Aracımızda 10 KV'lık bir motoru bulunmakta ve yaklaşık 50 kilometre bir menzili olmaktadır. Bu elli kilometrenin ful şarj olduğunda,15 kilometresi kadarını güneş enerjisinden alıp günlük kullanılabilmektedir. Kullanılan ürünlerin yüzde 80'i yerlidir. Yaklaşık 2,5 ayda tamamlamış bulunmaktayız. Bu anlamda ekibime teşekkür ediyorum diye konuştu. Dr. Öğretim üyesi Müslüm Demir, bu proje ile Türkiye'deki öğrencilere yeterli fırsatlar verilince nelerin yapılabileceğinin ispatlanmış olduğunu söyleyip seri üretime geçmek istediklerini vurguladı. Teslim töreninin ardından aracın anahtarını teslim alan Fuat Tosyalı, Vali Ömer Faruk Coşkun ve beraberindeki diğer protokol üyeleri ile birlikte test sürüşünü gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tosyalı Holding Fuat Tosyalı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
title