Haberler

Çift cinsiyetli doğan ikiz oğlaklar görenleri şaşırtıyor

Güncelleme:

Osmaniye'de, 1 ay önce dünyaya gelen ve nadir görülen bir genetik bozukluktan kaynaklandığı belirtilen çift cinsiyetli ikiz oğlaklar ilgi odağı oldu. Ayrıca bu iki oğlak, gebe ve damızlık olarak kullanılamayacak.

Merkeze bağlı Şekerdere köyünde, 10 yıldır hayvan besiciliği yapan Ömer Çetinkaya'nın keçisi 1 ay önce ikiz oğlak dünyaya getirdi.

"BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK"

Oğlakların çift cinsiyetli olduğunu öğrenen Çetinkaya, "Oğlakları ilk gördüğümde çok şaşırdım. Bugüne kadar hiç böyle bir şey görmemiştim. Bir arkadaş gördü ilk önce, o söyledi çift cinsiyetli olduğunu. Daha sonra veterinere gösterdik o da iki oğlağın da çift cinsiyetli olduğunu söyledi. Hem biz hem köylüler çok şaşırdık. 10 yıldır besicilik yaparım ne kendimde ne de köyde böyle bir şey görmedik." diye konuştu. Coşkun, hayvanların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Çift cinsiyetli doğan ikiz oğlaklar görenleri şaşırtıyor,

Keçilerin kurban olamayacağının söylendiğini aktaran Coşkun, "Gebe ya da damızlık olarak da kullanamıyormuşuz. Beslediğimiz yere kadar besleyeceğiz. Duyan herkes oğlakları görmeye geliyor. İnsanlar görünce çok şaşırıyor." dedi.

"GEBE VE DAMIZLIK OLARAK KULLANAMAYACAK"

Veteriner hekim Bünyamin Akın, oğlaklarda nadir görülen "hermafroditizm" denilen genetik bir rahatsızlık olduğunu kaydetti. Oğlakların sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Akın, "Tek sorun, bu iki oğlağımız ne gebe ne de damızlık olarak kullanılabilecek." dedi.

Kaynak: AA / Yaşam

Ömer Çetinkaya Osmaniye Genetik Haberler

500

Yorumlar (10)

ahmet:

Lezzetleri nasıl olur ki?

0
7
yanıtYanıtla
İsimsiz:

Çift lezzet ????

yanıt2
yanıt0
BİLGİN:

Kurban olmuyor hiç birşey olmuyorKebap yapılıp yanına yayık ayranı oluyor

yanıt0
yanıt1
aşk:

Eşcinsellik hastalıktır diyenler duyurulur. Haberi iyi okusunlar. Bu da gösteriyor ki eşcinsellik basbayağı Allah vergisi. Allahın yarattığına laf söyleme hakkını hangi din tüccarı almış merak ediyorum.

0
2
yanıtYanıtla
Sahi mi:

Hayvanların yediği genetiği ile oynanmış yem sonucunda..

yanıt1
yanıt0
ABC DEF:

Es cinsellik ve Cift cinsiyet ayni seymi?? Bu hayvanlar böyle dogdu sonradan olan birsey deyil.

yanıt6
yanıt0
Nur:

Ben onları yerim ya! Çok şekerler

2
0
yanıtYanıtla
Mert:

Cüş

2
0
yanıtYanıtla
DOKTOR:

Ben teşhisi koyuyorum bunlar Fenomen olmuş.

0
1
yanıtYanıtla
Ali:

Bu olayin escinsellikle ne alakasi var bazilarinin yaptigi kendine pay cikarmak hangi yon agir basiyorsa ona gore amaliyat olunur duzeldigi kadar olur

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title