Haberler

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Oscar Ödülleri, sunuculuğunu Neil Patrick Harris'in yaptığı görkemli gecede 87. kez sahiplerini buldu.

Sinema dünyasının en saygın ödülü olarak görülen Oscar Ödülleri, California eyaletine bağlı Los Angeles kentindeki, Hollywood Kodak Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle, 87. kez sahiplerini buldu.

GECENİN KAZANANI BIRDMAN

Geceye dokuz dalda aday olan Birdman damgasını vurdu. Alejandro G. Iñárritu'nun yönettiği film En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Görüntü Yönetimi gibi en önemli dallarda toplam 4 ödüle sahip oldu.

Oscar'da Birdman'le kapışması beklenen The Grand Budapest Otel de 4 dalda ödül aldı. Oscar'ın en önemli görülen dallarında kaybeden The Grand Budapest Otel, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Makyaj ve Saç, En İyi Yapım Tasarımı ve En İyi Orijinal Şarkı gibi dallarda ödül aldı.

ÖDÜL TÖRENİNİ NEIL PATRICK HARRIS SUNDU

Kaliforniya'da bulunan Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen töreni ünlü oyuncu Neil Patrick Harris sundu. Harris, müzikal performansı ve esprileriyle salonda büyük beğeni topladı.

TÖRENE DAMGASINI VURAN KONUŞMA

Törene "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" kategorisindeki ödülü alan Patricia Arquette'nin konuşması damga vurdu. "Amerika'da kadınların eşit haklara sahip olmasının vakti geldi" diyen Arquette'ye en büyük destek aynı kategoride yarıştığı Meryl Steep'ten geldi.

İŞTE OSCAR ÖDÜLLERİ'NİN SAHİPLERİNDEN BAZILARI

EN İYİ FİLM
Birdman

EN İYİ KADIN OYUNCU
Julianne Moore, Still Alice

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Eddie Redmayne, The Theory of Everything

EN İYİ YÖNETMEN
Birdman, Alejandro G. Iñárritu

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Neil Patrick Harris Magazin Haberler

500

Yorumlar (1)

VANLIIIMobil-ANDROID:

bu yil kpss sorusundan bitanesi:-D

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title