Haberler

Ortaca - İztuzu Plajı'nda Şemsiyeler Konuldu

İztuzu Plajı'nda şemsiyeler konuldu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nda sezon hazırlıklarına başlandı.

İztuzu Plajı'nda şemsiyeler konuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nda sezon hazırlıklarına başlandı. Plaj şemsiyelerinin bir kısmı yerleştirilirken, kafeterya, duş ve tuvaletler de hizmete açıldı. Şezlongların konulması için Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onayının beklendiği ileri sürüldü. Tur operatörleri başta olmak üzere otel işletmecileri ve bölge esnafı bu gelişmeler karşısında memnun olurken en kısa sürede şezlonglarında konulması için imza kampanyası başlatacaklarını bildirdi.

Turizm sezonunu başlamasına rağmen düne kadar İztuzu Plajı'na şemsiye konulmaması, duş, tuvalet ve kaferyaların kapalı olması turizmciler, tur teknesi işletmecileri ve turistlerin tepkilerine neden olmuştu. Konunu ulusal basında ve internet sitelerinde haber olmasın ardından plajın işletmecisi olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İztuzu Plajı İktisadi Şirketi, harekete geçti. Plajın daha önceki işletmecisi olan Dalyan Belediyesi Günübirlik Turizm Hizmet İşletmeleri ve Tesisleri Ticaret Anonim Şirketi (DAL-BEL) tarafından bir yıllığına bedelsiz olarak kiralanan malzemeler arasındaki 570 plaj şemsiyesinden 290'ı yerlerine konuldu. Tuvalet, duş ve kafeteryalar da hizmete açıldı. Buradaki tesislerde görev yapacak personel alımı da yapıldı. Plaj şemsiyeleri konulmasına rağmen sezlongların yerleştirilmemesi ise dikkati çekti. Plaja gelen turistler şemsiyelerin altına şezlong olmadığı için havlularını sermek zorunda kaldı. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska'nın plajın geçmiş yıllardaki kullanılan bölümüne şezlong yerleştirilmesinin deniz kaplumbağaları için bir engel teşkil etmediğini belirten bilimsel raporunu bakanlığa sunmasına rağmen, bu konuda henüz bir gelişme yaşanmaması ise dikkati çekti. Sezlonlar için Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onayının beklendiği ileri sürüldü.

Tur operatörleri başta olmak üzere otel işletmecileri ve bölge esnafı bu gelişmeler karşısında memnun olurken en kısa sürede şezlongların da konulması için imza kampanyası başlatacaklarını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İdris Güllüce Ortaca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title