Haberler

    Ormanları İmara Açabilecek Yönetmelik Resmi Gazete'de Yayımlandı

    Güncelleme:

    Orman Bakanlığı'nın, dün Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile, Ormanlar Yönetmeliği"nde değişiklik yaptı. Karar ormanların ormanların imara açılmasına imkan tanınacak.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, dün Resmi Gazete'de yayımlanan, "Hususi Ormanlar ve Hükmi Şahsiyeti Haiz Amme Müesseselerine Ait Ormanlar Yönetmeliği"nde yaptığı değişiklik tartışma yarattı. Orman Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükaydın, bu değişiklikle özel ormanlara verilen yüzde 6'lık imar izninin yanı sıra kamu yararı gerektikçe bu ormanların imara açılmasına imkan tanınacağını savundu.

    MAHKEMEYE GİDECEKLER

    Küçükaydın, yönetmeliğin özellikle İstanbul Boğazındaki ormanları tehdit ettiğini öne sürerek konuyu yargıya taşıyacaklarını kaydetti. Küçükaydın Hürriyet'e şunları söyledi: "Bu yönetmelik aslında özel ormanların tamamen imara açılması anlamına geliyor. Son derece tehlikeli bir yönetmelik. Kimse Erzurum, Ağrı'daki ormanla ilgilenmeyecektir. Burada asıl önemli olan İstanbul Boğazı'ndaki ormanlar. Yani tamamen ranta yönelik bir uygulama olacak. Kamu yararı çerçevesinde enerji nakil hattı, haberleşme, su isale hattı, doğalgaz hattı, kanalizasyon, yol şebeke planındaki yollar özel ormanlar için tanınan yüzde 6'lık imar iznine dahil edilmemiş. Bu ormanlarımız adına çok kötü.

    YURTLAR İÇİN ÖZEL İZİN

    Orman Kanunu'na 1986 yılında eklenen bir madde ile zaten özel ormanların yüzde 6'sı imara açılmıştı. Bu yönetmelik ile kamu yararı gerektiren tüm işlerde özel ormanlar imara açılabilecek. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yurt yapılması için izin verilebilecek. Bunun için yönetmeliğe 'Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yurt yapılması maksadıyla izin verilebilir. İzin verilen alanda yapılacak yol ve açık olarak düzenlenen; otopark, garaj, havuz, spor alanları ve benzeri tesisler ile enerji nakil hattı, su isale hattı, haberleşme, doğalgaz hattı, kanalizasyon gibi her türlü altyapı tesisleri ve yine Kanunun 17'nci maddesine göre genel kamu hizmetlerine yönelik verilen izinler hariç olmak üzere, binaların taban alanları toplamı, izne konu orman sayılan alanın yüzde on beş (yüzde 15)'ini geçemez' maddesi eklendi."

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ali Küçükaydın Yurtlar Kurumu İstanbul Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
    500

    Yorumlar (53)

    mehmet:

    ormanları değil tarım vasfını yitirmiş yerler olbilir buna benzer bir sürüyer var ormana ne gerek var ormanları koruyalım düzenli yapılaşalım.

    14
    2
    yanıtYanıtla
    FF50:

    ORMANLAR İMARA AÇILACAK. . . . . BAZI YRLERE MİLYONLUK VİLLALAR YAPILACAK. . . .

    yanıt8
    yanıt0
    ali:

    İstanbul boğazında talan edecek yer kalmadı, amaç Çanakkale boğazını çevreleyen orman ve ağaçlık alanları devre dışı bırakıp o yemyeşil boğaz arazısıni boğaz manzaralı gri beton yığınına dönüştürmek. Çanakkale''ye köprü de yapıldı mı tamam. deme müteahhitlerin keyfine.

    13
    0
    yanıtYanıtla
    Farklı Bakış:

    YASALARA UYGUN TALAN ETMEK NASILMIŞ. AKP İKTİDARINDA GÖRDÜK.

    12
    0
    yanıtYanıtla
    AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ:

    SÖMÜRECEK SADECE ORMAN KALDI AKEPELİLERE NE YAPSINLAR

    12
    0
    yanıtYanıtla
    ah yalan dünya:

    elinde kurn dilinde yalan ömrü talan olanların dünyası bu dünya

    7
    4
    yanıtYanıtla
    öyle bir ülkeyiz ki:

    müridi geckonduda yaşar tezek yakar hocası amerikada villlada yaşar şehit bir odalı evden çıkar müslüman bin odalı sarayda yaşar

    7
    4
    yanıtYanıtla
    esa:

    cüss öküz sen bilalin sehrizar konaklarindaki milyon dolarlik villalarina bak

    yanıt2
    yanıt0
    sesa:

    satacak ne kaldi cumhuriyetin ürettigi etibank sümerbank telekoom bitti sira araplara orman Yayla satmaya geldi

    yanıt5
    yanıt1
    misafir:

    satacak baska seyleri kalmadimi acaba, simdide ormanlari satmaya kalktilar, gözlerini toprak doyursun insallah

    11
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title