Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Adıyaman Badem Açısından Önemli Bir Merkez"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Adıyaman badem açısından önemli bir merkez" Adıyaman'da bal ormanları kurulacakADIYAMAN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temeli atılacak olan 8 tesisin toplam bedelinin 84 Milyon TL olduğunu dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Adıyaman badem açısından önemli bir merkez"

Adıyaman'da bal ormanları kurulacak

ADIYAMAN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temeli atılacak olan 8 tesisin toplam bedelinin 84 Milyon TL olduğunu dile getirdi.

Adıyaman'da 8 adet tesisin temel atma töreni için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Adıyaman'a geldi. Adıyaman ziyaretlerine ilk olarak Valilik ziyaretiyle başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu burada çiçeklerle karşılandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Kocabey, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu,Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, belde belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Valilik şeref defterini imzalayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra basın mensuplarına toplantı salonunda açıklamalarda bulundu. Eroğlu, Adıyaman'da 8 tesisin toplam bedelinin 84 Milyon TL olduğunu dile getirerek, " Daha önceden söz verdiğimiz 8 tane tesisimizin temelini atacağız buda 84 Milyon TL. Akçalı Barajı ve Akçalı 2 Barajı bu barajlarla birlikte 6 bin 580 dekar alan gerçekten çok güzel bir şekilde modern sulama sistemleriyle sulanacak. Bizler Adıyaman'da şunu getirdik, sulama tesislerin en az 3 yıl ilgili firma tarafından işletilecek şekilde bir çalışma yapacağız. Dolayısıyla bu sulamalarda Sincik Arıkonak Göleti ve sulaması burada bin 300 dekar arazi sulanacak. İl merkezi Beşpınar Mevkiinde ziyaret Çayı 2.kısım, Çelikhan ilçesinde Çelikhan Çayı ve 8 Nolu Kuru Dere Islahı, Gerger İlçesindeki yerel ıslahların yapılması yapılacak. Birde burada kesin kararlıyız orman teşkilatı yeşillendirmek ve ayrıca gelir getirici ağaçlar dikilecek. Ayrıca burada ilk defa biz başlatmıştık. Burası badem açısından oldukça önemli bir merkez. Ben hatta Adıyaman'ın bir badem üretim merkezi haline getirelim dedim" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu aynı zamanda Adıyaman'da bal ormanlarının yapılacağını da müjdeledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Naci Kalkancı Veysel Eroğlu Ahmet Aydın Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title