Haberler

    Orhan Pamuk'un "Masumiyet Müzesi"Yle Geçmişe Yolculuk…

    2008 yılında yayımlandığında büyük ses getiren Masumiyet Müzesi, okuyanların eski İstanbul sokaklarında Kemal ile Füsun’un arasında geçenleri, tutkuyu, öfkeyi, kırgınlığı iliklerine kadar hissetmelerini sağlamıştı. Orhan Pamuk’un bu eşsiz romanı ve eski İstanbul, Masumiyet Müzesi’nde yeniden hayat buluyor!

    Orhan Pamuk'un romanıyla aynı ismi taşıyan Masumiyet Müzesi, aslında kitap ile eş zamanlı ilerlemesi düşünülen bir projeymiş. Bu aşk romanında biri zengin, diğeri orta halli iki aile üzerinden geçmişe dönüşler ve hatıralarla birlikte 1950-2000 arası İstanbul hayatını anlatılıyor. Müzede ise, dikkatle hazırlanmış kutu ve vitrinlerde kahramanların kullandığı, giydiği, işittiği, gördüğü, biriktirdiği, hayal ettiği şeyler sergileniyor.

    "Ben kitabı okumadım, bu müzeye gitmeme gerek yok" diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz çünkü müzeden zevk almak için romanı okumuş olmanıza gerek yok. Ama elbette romanı okuyanlar, müzede sergilenen eşyaların anlamlarını çok daha iyi kavrayacaklar. Eğer siz de hali hazırda kitabı okuyanlardansanız, romanın en arka sayfasında bulunan bileti gişeden onaylatarak, müzeyi ücretsiz gezme şansını yakalayabilirsiniz. Kitabı okumadan müzeyi gezenler ise, kitapta anlatılan yerleri, eşyaları önceden görmüş olacakları için, olayları, mekanları akıllarında canlandırmaları çok daha kolay alacak!

    Müzenin içinde bir de Masumiyet Mağazası var. Bu mağazada müze koleksiyonundan seçilmiş imajların yer aldığı afiş ve kartpostallar, Şeylerin Masumiyeti adlı müze kataloğu ve farklı dillerde Orhan Pamuk romanları bulunuyor. Ayrıca Füsun'un küpesi ve kırık kalp gibi müze koleksiyonun özgün tasarımlarının replikları da sınırlı adette satılıyor. Arzu ederseniz Masumiyet Mağazası'ndan, kupa, buzdolabı mıknatısı, defter ve kalem gibi küçük hediyelik eşyalarda alabilirsiniz.

    Adres: Firuzağa Mahallesi, çukurcuma Caddesi

    Dalgıç çıkmazı, No: 2 Beyoğlu-İstanbul

    Telefon: 0212 252 97 38

    E-mail: info@masumiyetmuzesi.org

    Kaynak: Womenist.net / Kültür Sanat

    Orhan Pamuk İstanbul Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title