Haberler

Orhan Gencebay: Partilerle Hiçbir Zaman İşim Olmamıştır

Güncelleme:

Arabesk müzik denilince akla gelen ilk isim olan ünlü sanatçı, verdiği röportajda "AK Parti'ye yakın mısınız?" sorusuna "Partilerle hiçbir zaman işim olmamıştır." dedi.

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan ve geçtiğimiz yıl ayrılan Orhan Gencebay, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Hakan'ın "AK Parti'ye yakın mısınız?" sorusuna, "Benim partilerle hiçbir zaman işim olmamıştır" şeklinde yanıt veren Gencebay, "Ben ülkemize emek veren, hizmet veren, "Biz bir bütünün parçasıyız" diyen kim varsa ben ona hayranım…Tayyip Bey de şu an başımızda. Kendisini 40 yıldır tanırım. Sektörümüze nice yardımları olmuştur. Yaptığı çalışmaları da biliyoruz. Herkesin yanlışı olabilir, ayrı konu..." dedi.

Ahmet Hakan'ın Hürriyet'te yayınlanan Orhan Gencebay röportajının bir kısmı şöyle:

Besteleriniz hep siz mi söylediniz?

Başlangıçta hayır. Şöhret olmadan önce şarkılarımı başka sanatçılar söyledi.

Hangi besteler var mesela o dönemden?

"Sevemedim Kara Gözlüm" benim bestemdir. 45 sanatçı okudu 1968 yılında. Hiçbir beste, bu kadar kişi tarafından okunmamıştır. "Hey Gidi Koca Dünya Gam Yükü müsün" benim bestemdir. Bedia Akartürk söyledi, Zeki Müren söyledi.

Peki siz ne zaman ve nasıl şarkılarınızı seslendirmeye başladınız?

Ben şarkı söylemeyi istemiyordum. Beste yapmak, sazımı çalmak, söz yazmak, aranjman yapmak istiyordum. Bunları çok seviyordum. "Albüm yap, albüm yap" diye başımın etini yerlerdi, yapmazdım. Bir de galiba biraz utangaçtım. Şarkı söylerken utanırdım. Sazımı çalıyorum da şarkı söylerken mahcup oluyorum. Hâlâ vardır bende belli ölçüde mahcubiyet.

Yoksa bu mahcubiyet yüzünden mi konserlerden uzak durdunuz?

Evet. Ama bir de şu var: Sahneye çıkarsam üreticiliğim kurur korkusu vardı bende. O yüzden hep erteledim.

Peki mahcubiyete rağmen şarkı söylemeye nasıl başladınız?

Bir iddiayla... Müzik yapımcısı Mahmut Tezcan vardı. Moda Plak diye bir firması vardı. Bana albüm yapmak istiyordu. Bir gün tavla oynayacağız, "Neyine oynayalım" dedim, "Sen beni yenersen ben sana takım elbise alayım, ben seni yenersem bana bir kırkbeşlik yap" dedi. Biraz durdum. Peki dedim.

Tavlada kaybettiğiniz için mi yaptınız ilk albümü?

Evet. Yendi beni. "Sözünü tut" dedi. Yapacak bir şey yok. Hazırlandım. İki ayımı verdim ve albüm çıktı.

Tuttu mu albüm?

Acayip patlama yaptı. Yine isteksizdim yeni albümler için. Ama sonra iş benden çıktı ve birbiri ardına albümler geldi. En büyük patlama "Sevenler Mesut Olmaz" albümüyle oldu. Sonra "Hor Görme Garibi"... Ardından da "Bir Teselli Ver".

"PARTİLERLE İŞİM OLMAZ"

AK Parti'ye yakın mısınız?

Benim partilerle hiçbir zaman işim olmamıştır. Ben ülkemize emek veren, hizmet veren, "Biz bir bütünün parçasıyız" diyen kim varsa ben ona hayranım. Bütün liderlerle tanıştım ben. Süleyman Baba, babamın yadigârıdır, Allah gani gani rahmet etsin. Bülent Ecevit harika bir insandı, Allah ona da rahmet etsin. Turgut Özal çok görüştüğümüz bir siyasetçiydi, ülkemize büyük hizmetleri oldu. Alparslan Türkeş'e de büyük sevgimiz, saygımız vardı. Tayyip Bey de şu an başımızda. Kendisini 40 yıldır tanırım. Sektörümüze nice yardımları olmuştur. Yaptığı çalışmaları da biliyoruz. Herkesin yanlışı olabilir, ayrı konu...

Partilerle değil de siyasilerle ilişkileriniz olmuş.

Ben herhangi bir partiye mensup değilim. Hizmet veren bütün partilere teşekkür ediyorum. AK Parti'ye de, CHP'ye de, MHP'ye de...

"AKİL ADAMLIĞA EVET DEDİM ÇÜNKÜ..."

"AKİL insan olma" teklifine evet dediniz ve bu konuda bazı kesimler sizi eleştirdi. Ne diyorsunuz eleştirilere?

Evvelki sene nisan ayıydı. Beşir Atalay beni aradı, devletin bakanı sıfatıyla... Şöyle dedi bana: "Orhan Bey, ülkemiz için, barış için, insanlık için elinizi taşın altına koyar mısınız?". Kendisine verdiğim cevap şu oldu: "Sayın Bakanım! Ülkem için, barış için, insanlık için, vatan için yapacağımız ne varsa şerefle, gururla ve onurla yaparız." Atatürk'ümüz ne diyor? "Maksat vatansa gerisi teferruattır." Biz bu sözün anlamını biliriz.

Bu anlayışla mı kabul ettiniz teklifi?

Beşir Atalay'ın teklifini Türkiye'de yoldan geçen herhangi birine yapın... Yüzde 90'nından fazlası "Hayır" demez. Ben de işte bu yüzden "Hayır" demedim.




Kaynak: Haberler.com / Magazin

Orhan Gencebay Hürriyet Ak Parti Ak Parti Magazin Haberler

500

Yorumlar (26)

hess:

Erdogana yalakalik yapip dursun. Artik ses gitmis yalakalik yapmasi lazim. Gundemde kalmasi icin

14
16
yanıtYanıtla
adanalı:

evet akpnin k. 9. u

yanıt4
yanıt7
FortiusMobil-IOS:

Saray soytarıları sizi...

11
5
yanıtYanıtla
demir t:

bence gayet net açıklamış. eleştiriye açık bi durum olduğunu düşünmüyorum.

12
2
yanıtYanıtla
sevgi:

katılıyorum doğru diyorsun

yanıt2
yanıt0
61:

Burda sacma yorumlar yapacayina gidin gendinizi biraz gelistirin. Size ne. Bence sizin gibiler Demokrasi ne oldugunu bilmiyorlar. Cok yazik.

7
6
yanıtYanıtla
METIN-X:

Orhan Gencebay Vatansever olsaydi gidip Silivride Askerlere destek Cadirina bagista bulunurdu her yönden deastek olurdu. . . görün kimlerin vatan haini oldugunu. . . gidip AKP destekcisi Akil adamlara katildi

8
5
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

ÇOK BABA BİR YALAN OLMUŞ.

9
3
yanıtYanıtla
17-25 Aralık:

BUNUN BEYNİ SULANMIŞ

8
4
yanıtYanıtla
Antepli:

Helal kral sana adamsin alemde teksin agzi olan konusur

4
8
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title