Haberler

Orgeneral Mendi'yi Alıkoyan Astsubay İtiraflarını İnkar Etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya sanıklar, yakınları, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Dava dosyasında müşteki olarak yer alan dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, darbe girişimi sırasında Mendi'yi alıkoyarak Akıncı Üssü'ne götüren ekipte yer alan sanık eski astsubay Ertuğrul Özdemir savunma yaptı.

Olay tarihinde evinde bulunduğu sırada Tuncer Nergis'in kendisini arayarak Maltepe Camii yakınına gelmesini istediğini aktaran Özdemir, söz konusu yere gittiğinde sanık eski Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, astsubaylar Oktay Esen, Halil Kumcu ve Nergis'i gördüğünü ifade etti.

Sanık Ermiş'in önemli bir görev verildiğini, bu süreçte kendisine yardımcı olmasını istediğini iddia eden Özdemir, daha sonra Gazi Orduevi'ne gittiklerini ifade etti.

Ermiş'in, orduevinden ayrılmak üzere olan Mendi'nin yanına gittiğini anlatan Özdemir, ikilinin kısa süren görüşmeden sonra makam aracına bindiğini kaydetti.

Aracı takip ederek Akıncı Üssüne gittiklerini, burada Mendi'nin bir grubun refakatinde içeri geçtiğini belirten Özdemir, sabah saatlerine kadar dışarıda beklediklerini ileri sürdü.

Darbe girişiminde yer almadığını, Ermiş'in talebi üzerine Mendi'ye eşlik ettiğini savunan Özdemir, suçsuz olduğunu iddia etti.

ByLock kullanıcısı olduğuna ilişkin iddianamedeki tespiti kabul etmeyen Özdemir, söz konusu programı cezaevindeyken duyduğunu savundu.

Savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçilen Özdemir, Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın sorusu üzerine Mendi'nin Akıncı Üssüne götürülmesine ilişkin görevin kendisine verilmesini sorgulamadığını söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Ermiş ile yaklaşık bir dakika süren telefon görüşmesine ilişkin açıklama yapılması istenen Özdemir, "Telefon çaldı açtım, 'Alo alo' dedim ama karşıdan ses gelmedi. Yani bir görüşme gerçekleşmedi." dedi.

- İtiraflarını inkar etti

Sanık Özdemir, darbe girişimi ve Mendi'nin alıkonulmasına ilişkin itirafların da yer aldığı sulh ceza hakimliğindeki savunmasını kabul etmediğini, mahkeme huzurundaki beyanlarının esas alınmasını istedi.

Önceki savunmasında Ermiş tarafından kandırılarak darbe girişimine alet edildiğini savunan Özdemir, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İnternetten haberlere baktığımızda bir darbe girişiminin olduğunu öğrendik ve gün içinde yaşadıklarımızdan Timurcan Ermiş paşanın bizim milliyetçi duygularımızdan faydalanarak bizleri kullanarak bu olaya alet ettiğini anladık. Timurcan paşa bizim vatansever ve milliyetçi duygularımızı kullanarak bizi bu işe alet etmiş. Eğer darbe teşebbüsü veya illegal bir faaliyet ile ilgili olarak bilgimiz olsaydı kesinlikle böyle bir şey yapmazdık, bizim amacımız genel komutanımız Galip Mendi'yi korumaktı, bu duygularla hareket ettik."

Aranın ardından duruşmaya devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Özdemir Maltepe Sincan Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title