Haberler

Orduspor'a 2 Yıl Transfer Yasağı

Güncelleme:

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, mor-beyazlı ekibe 2 yıl transfer yasağı cezası verdi.

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Ordu spor'un eski futbolcusu Kürşat Duymuş'un talebi doğrultusunda mor-beyazlı ekibe 2 yıl transfer yasağı cezası verirken, Ordu spor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, "Kürşat, ilk mahkemeyi kaybedince olayı kan davasına çevirdi" dedi.

İKİ DÖNEM TRANSFER YAPMA YASAĞI GELDİ

Ordu spor'un eski futbolcusu Kürşat Duymuş, Ordu spor'dan şampiyonluk primini almadığı gerekçesiyle spor mahkemelerine başvurarak, açtığı bu davayı kaybetmesinin ardından TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na sözleşmesinin devam ederken tek taraflı feshedildiği gerekçesi ile Orduspor'un sportif ceza alması için başvurdu. Duymuş'un talebi doğrultusunda, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu hakem heyeti, Orduspor'a iki dönem transfer yapma yasağı getirdi.

KAN DAVASINA DÖNÜŞTÜ

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok saçma sapan bir karardır. Biz Kürşat'a 'kendine kulüp bul' dedik. İzinler verdik. Oda Akhisar Belediyespor ile anlaştı sözleşmeyi feshettik ve gitti. Orduspor'un futbolcuya sözleşmeden kaynaklı hiçbir borcu yoktur. Futbolcu Şampiyonluk prim alacağı ile ilgili dava açtı. Biz ödediğimiz halde. Mahkemede bunu kaybetti. Bunu kaybedince kan davasına dönüştürdü. 'Benim sözleşmemi bunlar haksız feshetmiştir' diye bizi UÇK'ya şikayet etmiştir. Hakemler seçildi, UÇK da futbolcunun sözleşmesini neden tek taraflı feshettik diye böyle bir yaptırım ön görüyor. Bununla ilgili biz tahkim kuruluna başvurduk. Çok saçma sapan bir karardır. Çünkü bunu yazan ticaret hukuk profesörüdür. Futbolun içerisinde olan insanlar değildir. Şimdi hoca bir futbolcu ile çalışmak istemediği zaman sözleşme her zaman tek taraflı yada çift taraflı feshedilebiliyor. Bu Türk futbol tarihinde bir ilktir. Bu karar bozulmayıp kesinleşirse, bundan sonra kimse hiçbir futbolcuyu sözleşmesi devam ederken bir yere göndermezler. Biz kararın yanlış olduğuna inanıyoruz.

BİZDEN İNTİKAM ALMAK İÇİN YAPTI

Tahkim kuruluna başvurduk. Teknik direktör oyuncuyu istemiyorsa, oyuncu düzeni bozuyorsa ben bu oyuncuyu kulüp olarak göndermek zorundayım. Kişiselleştirip, bizden intikam almak için yaptığı bir şeydir. Bizde tahkim kuruluna gidiyoruz. Oradan çözüleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Nedim Türkmen Kürşat Duymuş Orduspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title