Haberler

Ordu'da düğünde aynı makyaj malzemesini kullanan 35 kişiye koronavirüs bulaştı

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faik Ayık, kentte bir düğünde aynı makyaj malzemesini kullanan 30-35 kişiye koronavirüs bulaştığını söyledi.

Ordu'da yerel bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faik Ayık, Kovid-19 ve yayılma şekilleri hakkında bilgi verdi. Kentte en çok yayılmanın düğün, cenaze, nişan, mevlit gibi kalabalık insan topluluklarının bulunduğu etkinliklerde görüldüğünü söyledi.

Virüsün bulaşmasını örnekler vererek açıklayan Dr. Ayık, 24 Temmuz'da Altınordu ilçesinin Saraycık Mahallesi'nde yaşanan karantina uygulamasını anlatarak, "Düğün, cenaze, nişan ve mevlit gibi organizasyonlarda çok çok dikkat etmek gerektiğini, yakın temaslardan kaçınılmasını özellikle söyledik. Örnek olarak Saraycık Mahallesi'nde bir karantina uygulaması oldu. Oradaki düğünde İstanbul'dan gelen pozitif kişinin makyaj malzemesinin 20 kişi tarafından kullanılmasından dolayı yaklaşık 30-35 kişi pozitif oldu" dedi.

KURBAN BAYRAMI VE FINDIK HASADI VAKALARI ARTIRDI

Başka yerlerde de benzer olayların yaşandığını belirten Dr. Faik Ayık, kurban bayramıyla insan trafiği artınca vaka sayılarının arttığını ve şimdi de fındık toplamak için gelen mevsimlik işçiler nedeniyle artışların devam ettiğini ifade etti. Dr. Ayık, maske, mesafe ve hijyenin bilinen en önemli korunma yöntemi olduğunu belirterek vatandaşları uyardı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Makyaj Ordu Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

yusufcuk:

Madem düğün cenaze mevlüt asker uğurlaması gibi şeylerde yayılıyor. O zama yasaklayın bunları geçici bir süreliğine. Ekonomi bozulur diye 1 ay kesintisiz sokağa çıkma yasağı getirilmedi. Bunların ekomiyle ne alakası var yasaklansın bunlar. Misafirliğe gitmek yasaklansın 1 ay bunlar yasaklansın nasıl vakalar 500''lerin altına düşer görürsünüz. Zaten sokakta yayılmıyor ki. Sokakta maske takıyor insanlar asıl kapalı alanlarda maskeler çıkınca yayılıyor. Ya da ortak kullanılan malzemelerden yayılıyo

10
1
yanıtYanıtla
beberuhi:

bırakın ölsünler belkide toplu intihar etmek istemişler tam mal millet öküz toplum

6
3
yanıtYanıtla
Yk:

Ecel sabit kurtuluş yok

yanıt0
yanıt0
corono da neymiş ?:

Beberuhi kendileri ölse iyi hiç alakasız masum insanlara bulaştırıyorlar onlar ölüyor böylelerine bir şey olmuyor

yanıt3
yanıt0
Katya:

Yuh diyorum yaaaa...Bu insanlar hangi gezegende yaşıyor acaba?

7
1
yanıtYanıtla
Fatma:

Yazıklar olsun bizim milletimize bu kadarda cahillilik olurmu

yanıt4
yanıt1
memleket adından belli:

pis fakirler

3
5
yanıtYanıtla
ONUR SARIKAYA:

SORMAK ISTERIM SENIN MEMLEKET NERESI HOCAM BIRINI MEMLEKET YUZUNDEN AŞŞAĞILAYAMAZSIN SİKAYETTE BULUNACAĞIM YORUMUNU KALDIRMAZSAN

yanıt5
yanıt0
Arif gsli:

Güzel görünün, güzel olmya gerek yok

5
0
yanıtYanıtla
H:

Evet erteleyin ya şu düğünleri nişanları toplu organizasyonları bir iki ay benim de düğünüm var ertelemek istyrm ama büyüklerin cahilliginden ikna edemyrm kimseyi yahu ben düğünüm olacağı halde ertelenmesi istyrm getirin şu yasakladı artık kim bu şekilde düğün yapmak ister

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title