Haberler

Ordu'da 35 Bin Alabalık Yavrusu Dereye Bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında 35 bin kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu Ordu'da dereye bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında 35 bin kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu Ordu'da dereye bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Ali Hıdır, Ulubey ilçesindeki Akçaova Deresi'ne alabalık bırakılması için düzenlenen törende, 2005 yılında başlatılan Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi'nin ülke genelinde devam ettiğini belirtti.

Proje kapsamında Akçaova Deresi'nden belirli zamanlarda toplanan anaçlardan elde edilen 35 bin yavrunun aynı dereye bırakıldığını dile getiren Hıdır, balığın en büyük özelliğinin oksijeni bol ve temiz sularda yaşaması olduğunu ifade etti.

Hıdır, geçmişte Ordu'nun derelerinde çok miktarda balık olduğunu ancak yanlış avlanma ve kirlenme sonucu balıkların ciddi oranda azaldığını aktararak, bu azalmanın önüne geçmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Daha önce de Kabadüz ilçesindeki derelere 140 bin alabalık yavrusu bıraktıklarını anımsatan Hıdır, toplamda 175 bin balık yavrusunun Ordu'nun dereleriyle buluştuğunu kaydetti.

Hıdır, bundan sonra derelere bırakılan balıkların korunması için vatandaşlara büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, "Bizim vatandaşlarımızdan beklentimiz derelerde patlayıcı, saçma ve tırıvırı gibi malzemelerle avlanmamaları. Bunlar balık popülasyonuna zarar veriyor." dedi.

Balık bıraktıkları derelerde en az 2 yıl av yasağı olduğuna işaret eden Hıdır, buralarda avlanılması durumunda gerekli cezaların uygulanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Hıdır Akçaova Ulubey Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title