Haberler

Onun Kimsesi Benim" Projesi

Proje çerçevesinde kardeşlik bağları kuran kimsesiz çocuklar ile imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler şenlikte buluştu ÖNDER Genel Başkanı Korkut: "Gün boyu oyun parkurları, lunapark eğlenceleri, illüzyon gösterileri ve grup etkinlikleriyle eğlenecek çocuklar, ömür boyu bu paylaşımı unutmayacaklardır.

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğince (ÖNDER) hazırlanan "Onun Kimsesi Benim" projesi çerçevesinde kardeşlik bağları kuran kimsesiz çocuklar ile imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler şenlikte buluştu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Yerleşkesi'nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen projenin final programı kapsamında düzenlenen şenlikte, Türkiye'nin 27 farklı ilindeki Sevgi Evleri'nde kalan 420 kimsesiz çocuk, çeşitli etkinliklerle eğlendi.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin, bulundukları kentlerdeki annesi, babası olmayan ya da bir abla ve ağabey sıcaklığına ihtiyaç duyan çocukların birbirlerinin kimseleri olması için bu projeyi yaptıklarını söyledi.

Önce rehber öğretmenlerin imam hatipli öğrencilere Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki çocuklarla nasıl iletişim kuracakları konusunda eğitim verdiğini belirten Korkut, "Daha sonra çocuklarla irtibata geçip beraber vakit geçirdiler. Kahvaltı yaptılar, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldılar. Her öğrenci bir kardeşiyle eşleşti ve bazen topluca bazen de birebir görüşmeler düzenlendi" diye konuştu.

Korkut, öğrencilerin İstanbul'da tarihi ve turistik bir gezi yaptıklarını ifade ederek, "Gün boyu oyun parkurları, lunapark eğlenceleri, illüzyon gösterileri ve grup etkinlikleriyle eğlenecek çocuklar, ömür boyu bu paylaşımı unutmayacaklardır. Biz de bu tür projelerimizi bundan sonra da sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, en çok ilgiye muhtaç kimsesiz çocukların fiziki ihtiyaçlarının karşılanması anlamında herhangi bir eksikliğin olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hayat, sadece maddi imkanlarla sınırlı değil. Aile ortamı, sevgi, güven, sırtınızı dayayacağınız, sıkıntılı olduğunuzda size destek olacağını bildiğiniz birilerinin olması çok önemli. Biz bunu da vermeye çalışıyoruz ama bir yere kadar. Bu tür kuruluşların çocuklarla kurduğu ilişkiler, çok daha dostane, sıcak, samimi ve aile eksikliğini giderecek ortamı sağlayabiliyor. Bu proje de o ortamı sağlayan, çok yönlü bir proje. Bu projeyle kimsesiz çocuklar, bir kardeşe sahip olurken, imam hatipli öğrenciler de başka bir dünyayı tanımış oldu."

Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Bingöl, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van, Yozgat ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilen "Onun Kimsesi Benim" projesinin gelecek yıllarda da devam etmesi amaçlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Korkut İstanbul Türkiye Halkalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title