Haberler

Oltu'da Kadınlar Günü Kutlaması

Kadınlar Günü Erzurum'un Oltu İlçesinde de Düzenlenen Programla Kutlandı.

Kadınlar Günü Erzurum'un Oltu ilçesinde de düzenlenen programla kutlandı.

Oltu Öğretmen evinde yapılan programın organizesini üstlenen Oltu Cumhuriyet Başsavcısının eşi Fatmanur Çağlayan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınların sesini bir kez daha duyurmak için toplandıklarını ifade etti. Çağlayan 500 civarında bayana hitaben yaptığı konuşmada "8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kadınlara verilişinin tarihçesini anlatarak kadınların şiddete, baskıya, cinsel istismara, ayrımcılığa maruz kalmadığı, siyasal yaşama ve iş yaşamına daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum."dedi.

Olur Cumhuriyet Savcısı Ayşegül Özdemir ise aile içi şiddete değinerek, bayanların izleyecekleri yollar hakkında bilgiler verdi.

Avukat Yurdan Dağaşanlar ise ,"Kadınlar olarak günümüz Türkiyesi'nde iş ve sosyal yaşantıda erkeklerden bir adım önde olduğumuza inanıyorum. Bizlere seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Atatürk'ümüze sonsuz teşekkürlerimi sunarak minnetle anıyoruz. Bundan sonrada kadınlarımızın bir çok başarıya imza atacağımıza inanıyorum ve tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutluyorum ve iyiki biz kadınlar varız."şeklinde konuştu.

Programda daha sonra bayanlar, orkestra eşliğinde bol bol halay çekerek doyasıya eğlendiler.

(DMA-İRT-Y) 09.03.2008 11:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title