Haberler

Okçuluk Dünya Kupası 2. Ayak Yarışları

Antalya'da yapılan yarışlarda ikinci gün müsabakaları tamamlandı Milli sporcu Ecem Cansu Çoşkun, 50 metrede 684 puan toplayarak Türkiye rekoru kırdı.

- Antalya'da yapılan yarışlarda ikinci gün müsabakaları tamamlandı

Milli sporcu Ecem Cansu Çoşkun, 50 metrede 684 puan toplayarak Türkiye rekoru kırdı

Antalya'daki Yüzüncü Yıl Tesisleri'nde yapılan organizasyonun ikinci günü, makaralı yay kategorisinde sıralama atışlarıyla sona erdi. ABD, Almanya, İtalya, Meksika, Irak, Çin, Güney Kore, Finlandiya, Rusya, Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 50 ülkeden, 350 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda, makaralı yay erkekler ve bayanlarda 50 metreden sıralama atışları gerçekleştirildi.

Sporcular, her mesafeden 36 olmak üzere, toplam 72 oku hedefe gönderdi. Makaralı yay erkeklerde ABD'li sporcu Rodger Willett, 706 puanla birinci oldu. Bu kategoride ikinciliği ABD'li Reo Wilde, 701 puanla elde etti. Wilde ile aynı puanda olmasına ragmen hedefe daha uzak ok atan Rajat Chauhan ise topladığı 701 puanla günü üçüncülükle tamamladı.

-Türkiye rekoru-

Milli okçu Ecem Cansu Çoşkun, 50 metrede 684 puan toplayarak, Türkiye rekoru kırma başarısı gösterdi ve bu puanla makaralı yayda 9. sırada yer aldı.

Makaralı yay bayanlarda birinci sırayı Güney Koreli sporcu So Jung Youn 690 puanla aldı. ABD'li Erika Jones 689 puanla ikinci, Meksikalı Linda Ochoa ise 687 puanla üçüncü oldu. Makaralı yay bayanlar ve erkeklerde ikinci gün sıralama atışlarında dünya rekorlarına yaklaşan puanlar olsa da sporculardan yeni bir rekor gelmedi.

Makaralı yay erkeklerde dünya rekoruna 2011 yılında İtalya'da yapılan Okçuluk Dünya Kupası Yarışları'nda 714 puan toplayarak ulaşan ABD'li Reo Wilde, Antalya'da bugünkü atışlarında iki yıl önceki rekorunu geçemedi. Makaralı yay bayanlarda ise rekor 2011 Yılında Çin'de 703 puan toplayan ABD'li Natta Jamie'ye ait bulunuyor.

-Bayanlar olimpik yayda Türk sporcular elendi-

Olimpik yayda yarışan sporcular, eleme atışlarını yaptı. Olimpik yay erkeklerde milli okçu Kerem Kırsever ve Cevdet Demiral eleme atışlarında başarılı atış yapan ilk 32 sporcu arasına girdi. Bu sporcular eleme turlarında Türkiye'yi olimpik yayda temsil edecek. Olimpik yay bayanlarda ise Begül Löklüoğlu ve Aybüke Aktuna rakipleriyle yaptıkları mücadeleyi kaybederek, şampiyonadan elendi. Bu skorların ardından olimpik yay bayanlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcu kalmadı. - Antalya

Kaynak: AA / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Antalya Türkiye İtalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title