Haberler

Öğretmenler Günü'nde 'Hip Hop' Gösterisine Tepki

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Öğretmenler Günü Kutlamalarına 'Hip Hop'çu Öğrencilerin Gösterisi Damgasını Vurdu. Programı İzleyen Öğretmenler ve Aileler, Hip Hop Gösterisine Tepki Gösterirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut, ''resmi Programın Dışına Çıkıldı. Ben de Bu Yapılanı Ta...

Afyonkarahisar`ın Sandıklı İlçesi`ndeki öğretmenler günü kutlamalarına `hip hop`çu öğrencilerin gösterisi damgasını vurdu. Programı izleyen öğretmenler ve aileler, hip hop gösterisine tepki gösterirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut, ``Resmi programın dışına çıkıldı. Ben de bu yapılanı tasvip etmiyorum`` dedi.

Sandıklı`da öğretmenler günü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kaymakam Adnan Kayık, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Hakkı Haktan Armağan, Belediye Başkanı AKP`li Mustafa Özpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anıtı`na çelenk konuldu. Ardından, Sandıklı Belediye Düğün Sarayı`ndaki kutlamalara geçildi. Emekli olan öğretmenlere şilt verildi, mesleğe yeni başlayan öğretmenler and içti. Halk oyunları gösterileri ve gitar dinletisine yoğun ilgi gösterildi.

Sandıklı Lisesi öğrencilerinin hip hop müziği eşliğindeki gösterileri ise tepkilere neden oldu. Aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu katılımcılar, hip hopçuların gösterisinin böyle bir güne uygun olmadığını ve Türk örf- adetlerini yansıtmadığını ileri sürdü.

Kısa süren gösterinin ardından kutlama programından sorumlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ufuk Taçbaş, ``Ben de gösteriyi hoş karşılamıyorum, ama çocukların emeği boşa gitmesin istedim`` dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut ise ``Ben de bu yapılanları tasvip etmiyorum. Bunun programdan çıkarılması konusunda uyarıda bulunmuştum. Ama son anda tekrar eklenmiş. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak`` diye konuştu.

İsmail AKAR/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title