Haberler

Öğrencilerin Gözünde Bayraklı Sağlık Kenti Oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı ile Mimarlık bölümü öğrencileri, Bayraklı’daki sağlık alanlarını yeniden tasarladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı ile Mimarlık bölümü öğrencileri, Bayraklı'daki sağlık alanlarını yeniden tasarladı. 50 öğrenci, günlerce Bayraklı İlçesi'nde kuruluşlarını inceleyerek, hastaların daha etkin kullanabilecekleri tesisleri hayal etti, projeler haline getirdi. Hollanda Sağlık Mimarları (Dutch Health Arthitects) adlı bir grubun da destek verdiği çalışmada, mimarlar ve içmimarlık öğrencileri ortak çalışmalarla sağlık mekanlarını kullanışlı hale getiren projelerde buluştu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Hasırcı, öğrencilerin çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde Bayraklı'daki sağlık alanlarını ele aldığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Hasırcı, 50 içmimarlık ve mimarlık öğrencisinin, Hollandalı mimarlar Maurits Algra, Victor de Leeuw ile Yrd. Doç. Dr. Ahenk Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav, Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Kılınç, Öğr. Gör. Dr. Bahar Durmaz yürütücülüklerinde, araştırma görevlileri Hande Atmaca, Seren Borvalı, İrem Cabbaroğlu, Oylum Dikmen, Işıl Kazaz, Elif Tekcan'ın yönlendirmesinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Tasarımcılar, hasta gözüyle baktı

Sağlık alanlarının en çok kullanılan ama moralsiz gidilen mekanlar olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Hasırcı, şunları söyledi:

"Tasarımları da moral ve kolaylık açısından işlevsel olmuyor. Bayraklı, farklı gelir gruplarının yan yana mahallelerde yaşadığı, kentsel dönüşüm tartışmalarında çokça adı geçen bölgede konumunda. Bu bölgede öğrencilerimiz, kendilerine verilen senaryolar eşliğinde 'kullanıcı gözüyle' mevcut sağlık ortamının bir haritasını çıkardılar. Dar caddelerden ilerlemeye çalışan bir acil müdahale aracı, nöbetçi eczane arayan yaşlı bir mahalleli, bebeğiyle her gün düzenli olarak hastaneye gitmesi gereken bir anne ya da tekerlekli sandalyesiyle en yakındaki aile sağlığı merkezine ulaşmaya çalışan bir hastaymış gibi öğrencilerimiz yol aldı. Öğrencilerimizin ulaştıkları veriler, Bayraklı'ya getirecekleri çözümler için de bir veri tabanı oluşturdu. Böylelikle, sağlık çevrelerinin tasarımının, içinde yer aldığı mevcut kentsel, sosyal, kültürel ve ekonomik yapıdan bağımsız olamayacağını deneyimlemiş oldular."

Mimarların yapıyı dıştan, içmimarların ise iç alanları düzenlediğine dikkat çeken Doç. Dr. Hasırcı, öğrencilerin bölgenin ihtiyaçlarına yanıt veren, kolay ulaşılan, sürdürülebilir bir yaşam çevresi içeren sağlık alanları tasarladığını bildirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hollanda Bayraklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title