Haberler

Öğrencilere Sınava Hazırlanma Yöntemleri Anlatıldı

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik sınava hazırlanma semineri düzenledi.

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik sınava hazırlanma semineri düzenledi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen seminere Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve Yazar Süleyman Beledioğlu konuşmacı olarak katıldı.

12. sınıf öğrencilerinin katıldığı programda Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) uygulanacak yeni sınav sistemi ile ilgili bilgiler verildi.

Öğrencilerin merak ettikleri soruları da cevaplayan Beledioğlu, "Olumlu düşünün. Olumsuz düşünürseniz beyniniz çalışmaz, olumsuz düşünce insan beyninde öğrenme ve hatırlamayı engelliyor. Olumlu düşünürseniz kesinlikle bilgileri hatırlama ve öğrenme kapasiteniz artar." dedi.

Öğrencilerden kendilerine bir hedef koyarak, kendilerine inanarak sınava hazırlanmalarını isteyen Beledioğlu, şöyle konuştu:

"Siz kendinize inanmıyorsanız anlatılanı anlamanıza imkan yok. İnandığınız zaman beyniniz ışıklar saçıyor ve anlatılan her şeyi kaydediyor. İnsan beyni anladığını değil, üzerinde durulanı, tekrar edileni tutuyor. Sınıfta dersi anladığınıza da fazla güvenmeyin, anlamak yetmiyor, mutlaka tekrarlayın. Sınavda yapamadıklarınızın nedeni de strese bağlı değildir. Anlamadığınız her şeyin, çözemediğiniz her sorunun tek bir nedeni vardır. Konuya hakim değilsiniz."

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Akdeniz Üniversitesi İlyas Arslan Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title