Haberler

Öğrencilere Güvenli Gıdanın Önemi Anlatıldı

Tekirdağ’da 16 Ekim Dünya Gıda Günü, düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı.

Tekirdağ'da 16 Ekim Dünya Gıda Günü, düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı.

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Vali Enver Salihoğlu, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Süleymapaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, İl Jandarma Alay Komutanı Erdal Eren, İl AFAD Müdürü Recep Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Vali Enver Salihoğlu, "Gıda ve beslenme meselesi bütün insanlık için çok önemli bir konu. Eskilerin deyimiyle 'Can boğazdan gelir'. İyi beslenirsek, vücudumuzun ihtiyacı olan faydalı besinleri alırsak can boğazdan girer. Ama zararlı ürünleri, zararlı besin maddelerini tüketmek aynı zamanda canın boğazdan çıktığını da gösteriyor. O nedenle bu hususa dikkat edilmesi ve sağlıklı beslenme alışkanlığına erişilmesi lazım" dedi.

Konuşmaların ardından, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bünyesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Salihoğlu ve protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Salihoğlu Dünya Gıda Günü Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title