Haberler

Öğ-der Bölge Toplantısı Erzurum'da Yapıldı

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Bölge toplantısı ÖĞ-DER Erzurum Şubesinde yapıldı.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Bölge toplantısı ÖĞ-DER Erzurum Şubesinde yapıldı.

Toplantıya Genel Merkezden Danışma Kurulu Başkanı Ali Özcan, ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci ve Şube Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Murat Kumbasar ve Danışma Kurulu Üyeleri, ÖĞ-DER Üyeleri, Evrensel Hafızlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Abdurrahman İkinci, ÖĞDER Bayburt Şube Başkanı M.Fatih Uluca ve Başkan yardımcısı katıldılar.

Bölge toplantısında açılış konuşması yapan Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci: "ÖĞ-DER olarak Erzurum'un en etkin ve sürekli faal eğitim derneğiyiz. Erzurum'da eğitimin sorunları ve çözümler konusunda sürekli çalışma içindeyiz. Sesimizi Ankara'ya kadar herkese ulaştırarak eğitimin ve eğitimcinin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Özellikle gençliğimizin sorunlarıyla, gençliğin eğitimi ve yetiştirilmesi ile ilgileniyoruz. Salih nesilleri yetiştirecek olan "Şuurlu öğretmeni" yetiştirme gayretindeyiz. Sorunlara sessiz kalmak yerine makul çözümlerimizi sürekli dillendiriyoruz." dedi.

Ankara'dan gelen Genel Merkez Danışma Kurulu Başkanı Ali Özcan ise " Milli Eğitimde Müfredatların değişmesi önemlidir fakat daha önemlisi müfredatlar değiştirilirken dayanacağı temelin AB uyum yasaları değil, inanç ve kültür değerlerimizin olmasıdır. Cuntacıların dayatması olan, çağ dışı kalmış karma eğitim dayatması bir an evvel kaldırılmalıdır. Bin yıl devam edeceği ilan edilen 28 Şubat zulmünün tüm sorumlularının hesap vermeleri sağlanmalıdır. Kadrosu 1. Derce olan tüm öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olmalıdır. Milyonlarca memurun daha Temmuz ayı zamlarını almadan, zamdan daha fazlası ceplerinden uçup gidecek. Gelir vergisi matrahının 2016 yılı için 12 bin 600 TL olarak belirlenmesi nedeniyle Nisan'dan itibaren memurların büyük bir bölümü yüzde 20'lik vergi dilimine girecek. Bu adaletsiz uygulamaya çözüm bulunmalıdır. Kamu kesiminde kılık kıyafet serbestisi gelmelidir. Öğretmenlerimize ödenen nöbet ücreti tüm okul idarecilerine de ödenmelidir." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan çalışmalar ve faaliyetler değerlendirildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Kumbasar Ali Özcan Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title