Haberler

Öfkeli baba, Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçen kızını diri diri yakmak istedi

Güncelleme:

Uganda'da Müslüman bir ailenin Hristiyan olan kızı, din değiştirdiğini öğrenen babası tarafından benzin dökülerek yakıldı. Halasının son anda kurtardığı talihsiz kızın bacaklarında ve karnında yanıklar meydana geldi.

Uganda'da 24 yaşındaki Rahema Kyomuhendo, Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçtiği için babası tarafından yakılarak cezalandırıldı. Rahema'nın babası şeyh Hussein Byaruhanga Husain, kızının din değiştirmesine sinirlenerek üzerine benzin döküp ateşe verdi. Halasının kurtardığı genç kızın bacaklarında ve karın bölgesinde yanıklar meydana geldi.

BACAKLARI VE KARNI YANDI

Uganda'da yaşayan Rahema, din değiştirip Hristiyan olduğu için babası tarafından benzin dökülüp acımasızca yakıldı. Özellikle ayaklarında ağır yanıklar oluşan Rahema, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Hastanede durumu iyiye giden Rahema'nın bir ay daha hastanede tedavi altında tutulacağı söylendi. İnsan hakları aktivistleri, Rahema'nın yüzünde herhangi bir yanık oluşmadığını ama bacak ve karın kısmında yanıkların oluştuğunu söyledi. Genç kızın sağlık durumunun iyiyi gittiği öğrenildi.

BABASININ KATOLİK ARKADAŞI ETKİLİ OLDU

Rahema'nın din değiştirmeye ise teyzesinin evinde kaldığı sırada Hristiyan radyosu dinlemeye başlamasıyla karar verdiği belirtildi. Bir süre sonra radyoda duyduklarından etkilenen Rahema, babasının Katolik olan arkadaşı ile Hristiyanlık üzerine konuştuktan sonra Hristiyan olmaya karar verdi. Genç kız, babasının arkadaşı ile Hristiyanlık hakkında konuştuğu sırada çok mutlu olduğunu, babasının diğer odadan kendilerini duyduğunu ve gelip şiddet uyguladığını söyledi.

HALASI HAYATINI KURTARDI

Rahema, babası ile halasının yaşadığı Mbarara şehrine gitti. Bu sırada babası, kız kardeşine kızının Hristiyan olduğunu bu nedenle onu öldüreceğini söyledi. Daha sonra da kızının üzerine benzin dönüp yaktı. Hala, yeğenini dışarı çıkarıp komşuların yardımı ile hastaneye götürerek hayatını kurtardı.

Uganda'da birçok dine mensup insan olmasına rağmen ülkenin büyük bir bölümü Hristiyanlardan oluşuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

3. Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (59)

Türk alemi:

Ebedî cehennem nasıl dayanacaksın kâfir olmak daha korkunç Allah imansız olmaktan muhafaza buyursun

31
33
yanıtYanıtla
MANTIKLI OLUN:

Bu ne saçma bir yorumdur hristiyan oldu diye karşılığı bu mu diri diri yakmak mı kafir olmasın diye islamın neresinde var bu açıklar mısın? bu kadar bağnaz ve yobaz olmayın artık

yanıt20
yanıt7
serdar kamber:

Yobazlık ve bağnazlık ödülü bu elemana gidiyor! Tebrik ederiz.

yanıt5
yanıt4
Adsiz:

Hiristiyanlkkta inanilan Allah farkli mi neden yakmak istemis

15
22
yanıtYanıtla
cunku:

sirkosuyorsun azinadikkat et onlar hasa allahin oglu gibi safsatalar anlatiyor amandikkat

yanıt12
yanıt7
Birisi:

Sen bi dinleri araştır da sonra yorum yap istersen...

yanıt2
yanıt3
insan:

insan yakmanin tasvip edilecek hiç bir yanı yok o ayrı hristyanlıkta haşa isa (a.s) Allahın oğlu diye inanıldığı için aynı durum değil

yanıt4
yanıt3
ADSİZA CEVAP:

Tabiki de insan yakmanın dinimiz İslamiyete yeri yok

yanıt4
yanıt2
Ahmet:

Sen önce dinleri bi öğren ondan sonra konuş. Yakmak tabiiki doğru değil, ama Allah aynı diye dinler aynı olmaz. Aynı din geçerli olsaydı Allah niye tekrar kitap peygamber göndermiş olsun, biraz araştır.

yanıt0
yanıt0
Türkler:

islamda diri yakmak caiz değildir haramdır Baba yanlış yapmış asilik etmiş

28
8
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title