Haberler

Nuray Mert'ten Gazetecilere Çağrı

Gazeteci yazar Nuray Mert, Suriye'ye giden ve kendisinden 191 gündür haber alınamayan Bashar Fehmi Kadumi için bütün gazetecileri eyleme çağırdı.

İstanbul ve Ankara'da Suriye temsilcilikleri önünde toplanan gazeteciler, Suriye'ye giden ve 191 gündür haber alınamayan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaptı. Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önündeki eyleme, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, oyuncu Nur Süer, Gazeteci, Yazar Nuray Mert ve gazeteciler katıldı. Eylemde konuşan Arzu Kadumi, "191 gün oldu artık ne söyleyebilirim. Söylenebilecek her şeyi söyledim. Biz sadece Suriye'den Başarı geri istiyoruz. Hükümet ile görüştük, muhalefet ile görüştük. Savcılığa başvurduk. Hiçbir şey ortaya çıkmadı. Kelimeler hiç bir şey ifade etmedi. Ben sadece kocamı istiyorum. 191 gündür buradan haykırıyoruz" dedi. Eyleme destek veren Gazeteci Yazar Nuray Mert ise, "Dünyanın neresinde hangi koşulda olursa olsun, bir gazeteci arkadaşımızın izinin kaybolması, hayatından kuşku duyuyor olmamız kabul edilecek bir şey değil. Bende bu harekete destek veriyorum. Hangi görüşte olursa olsun bütün gazeteci arkadaşları bize destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup gazetecide Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaptı. Eylemde Konuşan gazeteci Nevin Şahin, "Burada 191 gündür nerede olduğunu bilmediğimiz meslektaşımız başar Kadumi için buradayız. Bu gün benim doğum günüm inanıyorum ki Allah kullarını yarattığı günler için belki özel ikramda bulunuyordur. Benim bu gün için öncelikle Allah'tan sonra bu vesile ile tüm insanlıktan isteğim başar Kadumi'nin aramıza katılmasıdır" şeklinde konuştu. "Suriye, Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, daha sonra dağıldı.

Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi'den ise o günden beri haber alınamıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arzu Kadumi Nuray Mert İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title