Haberler

    Norma

    Zorlu PSM'nin Royal Opera House gösterimleri kaldığı yerden devam ediyor.

    Zorlu PSM'nin Royal Opera House gösterimleri kaldığı yerden devam ediyor. Vincenzo Bellini'nin lirik operası Norma'nın Royal Opera House performansı, 23 Kasım tarihinde Zorlu PSM seyircisiyle buluşuyor!

    İlk defa 26 Aralık 1831 tarihinde Milano'da bulunan La Scala'da sahnelenen Norma, Fransız şair Alexandre Soumet'nin Norma, ou L'infanticide adlı eserinden Felice Romani'nin librettosuyla uyarlandı. Bel canto tekniğinin en önemli eserlerinden biri kabul edilen, özellikle birinci perdedeki Casta diva ve ikinci perdedeki Dormono entrambi parçalarıyla ön plana çıkan opera, dünyaca ünlü sopranoların sesinden dünyanın her yerinden izleyiciyle buluştu. Aynı zamanda gelmiş geçmiş en zor soprano parçalarından biri kabul edilen Bellini'nin bestesi; Maria Callas, Joan Sutherland ve Montserrat Caballé'nin yanı sıra 1960'larda Leyla Gencer tarafından da seslendirildi.

    Bu klasik eserin Royal Opera House'ta sahnelenecek olan versiyonu, 30 yılın ardından getirilen yeni bir yorum. Performansçıyla seyirci tanımlarını sorgulatan gösterileriyle dikkat çeken Katalan tiyatro topluluğu La Fura dels Baus'tan Àlex Ollé'nin rejisiyle sahnelenen Norma, Bellini'nin evrensel temalarını daha modern bir yorumla kullanıyor. Aşk ve onur, iç savaşın yıkımı, bireyin kişisel tutkularıyla toplumun beklentileri arasındaki ikilemi gibi konulara ele alan opera, adını aldığı baş karakteri üzerinden MÖ 50-100 arasında Galya toplumunun yaşamına ışık tutuyor.

    Vincenzo Bellini'nin klasik operası Norma'nın Royal Opera House performansı, 23 Kasım tarihinde Zorlu PSM'de yayınlanacak!

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Vincenzo Bellini Milano Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title