Haberler

Nihat Kazanhan'ın Ölümüne İlişkin Dava Görülmeye Başlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Cizre Adalet Sarayı önünden görüntüler- Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi'nin açıklaması- Kazanhan'ın babası Emin Kazanhan'ın açıklaması Cizre'de 12 yaşındaki çocuğun ölümü- Bir çocuğun ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın görülmesine başlandı Cizre'de 14 Ocak'ta 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Cizre Adalet Sarayı önünden görüntüler- Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi'nin açıklaması- Kazanhan'ın babası Emin Kazanhan'ın açıklaması Cizre'de 12 yaşındaki çocuğun ölümü- Bir çocuğun ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın görülmesine başlandı Cizre'de 14 Ocak'ta 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın görülmesine başlandı. Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, polis memuru M.N.G Ankara'dan, tutuksuz sanık polisler H.V, O.Ç, U.İ ve G.T ise Mardin Adliyesi'nden SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Kazanhan'ın avukatları SEGBİS sisteminde yaşanan kesintiler sebebiyle adil yargılanma yapılamadığını öne sürerek, mahkeme başkanlığına sanıkların duruşmada hazır bulunmasını talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti.Tutuklu polis memuru M.N.G'nin ifadesinin ardından duruşma sabaha ertelendi. Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.Davada mevcut delillerin ortada olduğunu savunan Elçi, şöyle konuştu: "Bize göre soruşturma ne kadar eksik yapılmışsa da deliller karartılmaya çalışılmışsa da Nihat Kazanhan'ı vuran silah, mermi ve şahıslarda açık ortadadır. Çünkü sanıkta savunmasında Nihat'ı vurulduktan sonra arkadaşları ile görüştüklerini kafasına kar maskesi geçirip olay yerine gidip, oradaki boş gaz fişekleri ve mermi kapsüllerini topladıklarını ve karşıdaki askeri karakolun bahçesine gömdüğünü açık bir şekilde belirtiyor."Kazanhan'ın babası Emin Kazanhan ise sanıkların tümünün tutuklu yargılanması gerektiğini, yargılamadan sonuç alamamaları durumunda davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceklerini belirtti.Duruşmayı, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Şırnak, Ankara, Antalya, Mersin, İstanbul, Hatay, Gaziantep, Manisa, Bursa, Batman, Bitlis, Siirt, Iğdır, Mardin, Sakarya ve Diyarbakır barolarına üye 100'e yakın avukat izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Nuşirevan Elçi Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title