Haberler

Niğde'de Kantin Çalışanı ve Servis Şoförlerine Eğitim

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Kantinlerinde Çalışan Personelin Hijyen Kurallarına Uymaması Nedeniyle Yaşanabilecek Olası Hastalıklar ile Servis Şoförlerinde Görülen Olumsuz Davranışlar Nedeniyle Artan Kazalar Üzerine Eğitim Programları Düzenliyor.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, okul kantinlerinde çalışan personelin hijyen kurallarına uymaması nedeniyle yaşanabilecek olası hastalıklar ile servis şoförlerinde görülen olumsuz davranışlar nedeniyle artan kazalar üzerine eğitim programları düzenliyor.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, okul kantini çalışanları ve servis şoförlerinin daha iyi hizmet verebilmeleri için hizmet içi eğitim programı hazırladıklarını belirterek, öğrencilerin sağlık ve güvenliklerinin her şeyin önünde tutulduğunu söyledi. Eğitime, il ve ilçedeki okul müdürleri, okul aile birliği temsilcileri ile il genelindeki okul kantin işletmecilerinin ve servis şoförlerinin katılacağını ifade eden Yaşar, “81 il kapsamında düzenlenen bu eğitimler Niğde’de başlıyor. Yaşama, büyüme ve gelişme faaliyetlerinin yerine getirilmesinde yeterli ve dengeli gıda tüketimi önemlidir. Gelecek neslimizin, sağlıklı, başarılı, huzurlu insanlar olarak yetişmesinde güvenilir gıda tüketimi önemli rol oynamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinde çalışan personelin kıyafetine, hijyen kurallarına dikkat etmesine ve davranış bozuklukları ile servis şoförlerinde yönelik programlar düzenlemektedir” diye konuştu.

(TA-İP)

12.05.2007 16:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title