Haberler

Nevşehir Üniversitesi'nde Akademik Yıl Törenle Başladı

Güncelleme:

Nevşehir Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yılı düzenlenen törenle başladı. 12 bin 500 öğrencisi, 524 öğretim üyesiyle yeni eğitim öğretim yılına başlayan üniversitede, yerel kültüre bağlı evrensel atılımlar gerçekleştirme misyonu ile hareket edildiği belirtildi.

2007 yılında eğitim öğretime başlayan Nevşehir Üniversitesi'nde 2013-2014 akademik eğitim öğretim yılı başladı. Üniversite Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen akademik yıl açılış törenine Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Defterdar Hatice İşmen Ercoşman, Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ile üniversite akademik kadrosu ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda müzik dinletisi yapıldı. Üniversite tanıtım filminin izlettirilmesinin ardından konuşan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

Nevşehir Üniversitesi olarak üniversite misyonunu kuruldukları 2007 yılından beri yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Kılıç, "Genç ve dinamik üniversitemiz 2013- 2014 Akademik Yılı'nda da yeni projeler ve umutlarla eğitim- öğretim yılına başlıyor. Üniversitemiz Cumhuriyet'in kazanımları ve Atatürk ilkeleri ışığında milli ve manevi değerlerine bağlı ve saygılı yapısıyla değişen dünya şartlarına hızla adapte olmaktadır. Bölgesine güçlü bağlarla bağlı olan üniversitemiz sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye azmederek evrenseli yakalama gayretindedir. Ülkemizin ihtiyacı olan çevresine duyarlı, estetik değerlere sahip, hoşgörülü, üretken ve kaliteli bireyler yetiştirme misyonunu en güzel şekilde gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış bir medeniyetin varisleri olan bizler sorumluluğumuzun bilincinde olarak geçmişimizden aldığımız ilhamla gelecek nesillere doğru, sistemli bilgiyi aktarmakla kendimizi vazifeli görmekteyiz" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA SESİMİZİ DUYURMA GAYRETİNDEYİZ

Sürekli kendini yenileyen üniversitelerinin sadece ülke içerisinde değil, dünya çapında sesini duyurma gayretinde olduğunu kaydeden Kılıç, "Öğrenci sayımız 2008 yılında 2 binlerden 2013 yılında 12 bin 500'lere, öğretim üyesi sayımız yüzlerden 524'e yükselmiştir. 2007 yılında fakülte sayımız 3, meslek yüksekokulu sayısı 2 olan üniversitemiz, bugün 7 fakülte, 6 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 3 yüksekokul, 5 uygulama ve araştırma merkezi kazandırmış bulunmaktayız. Ayrıca inşaat çalışmaları devam eden Kozaklı ilçesinde ve Suvermez beldesinde 2 meslek yüksekokulu, yeni Rektörlük binası, eğitim fakültelerinin D,E,F ve G blokları, bir anaokulu ve kreş, merkezi laboratuvar, kongre merkezi, Olimpik Spor Salonu, açık spor tesisleri ise çok yakın zamanda hizmete girecektir" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak asli vazifelerinin, öğrencilere en iyi imkanları sunarak her türlü sıkıntıdan uzak bir ortamda huzur içerisinde bulunulan eğitim öğretim ortamı oluşturarak, en güzel şekilde yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Öğrenci odaklı bir öğretim sistemini benimsediklerini anlatan Kılıç, çağın gereklerine uygun bir ortamı öğrencilere sunmak için çalışmakta olduklarını ifade etti.

Konuşmasında üniversite öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Kılıç, "Üniversitemizde bölgemiz gibi kültürlerin buluşma noktası haline gelmiştir. Bu zenginlikler çatışma değil kaynaşma, ayrışma değil bütünleşme vesilesidir. Milli ve manevi değerleri ve ülke menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının aydınlattığı çağdaşlık yolunda azimle ilerlemekten hiçbir gücün sizi alıkoymasına izin vermeyin" diye konuştu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise konuşmasında, Nevşehir Üniversitesi'nin 2007 yılından beri fiziksel, akademik kariyer ve eğitim kalitesi olarak hızla büyüyen ve gelişen bir üniversite konumunda olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Akademik yıl açılışının sonunda Dr. Halil İbrahim Erbıyık verdiği ilk ders ile akademik yılın açılışını yaptı. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Üniversitesi Nevşehir Üniversitesi Filiz Kılıç Nuri Güler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title