Haberler

Nevşehir Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR, (DHA)- DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Semih Turgut, gözyaşları arasında Nevşehir'in Gümüşkent Köyü'nde toprağa verildi.

Şehit polisin Türk bayrağına sarılı cenazesi, babası Kemal Turgut'un Güzelyurt Mahallesi'ndeki evine getirilerek helallik alındı. Bu sırada, polis memuru Semih Turgut eşi Nevin, çocukları Yılmaz ve Pelin, annesi Elmas, babası Kemal Turgut, tabuta sarıldı.

Cenaze daha sonra Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Gümüşkent Köyü'ne götürüldü. Köydeki cami önündeki cenaze töreni sırasında, şehidin eşi Nevin tabuta sarılarak, "O bizim kahramanımız, o hiç ölmeyecek" diyerek ağladı.

Buradaki törene, şehidin babası Kemal Turgut ve yakınlarının yanı sıra Vali İlhami Aktaş, AK parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, siyasi partilerin il başkan ve temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Yakup Öztürk kıldırdı. Köy mezarlığına omuzlarda götürülen Şehit Polis memuru Semih Turgut'un cenazesinde tekbir getirildi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye 'sloganı atıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Semih Turgut Gümüşkent Nevşehir Politika Güncel Haberler

title