Haberler

Nejdet Buldan 19 Yıl Sonra Hakkari'ye Döndü

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan 19 yıl sonra memleketine döndü. Buldan, kardeşinin öldürülmesinden sonra ölüm tehditleri almış ve Avrupa'ya kaçmıştı.

AVRUPA'YA KAÇTI

SHP'den 1989 yılında Yüksekova Belediye Başkanı seçilen ve bir dönem belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan, kardeşi Savaş Buldan'ın 1995 yılında kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesi ve kendisinin de ölümle tehdit edilmesi üzerine Avrupa'ya kaçtı.

ÖRGÜT SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın kayınbiraderi olan Buldan, bir süre Almanya'da kaldıktan sonra vatandaşlığa geçti. Nejdet Buldan, daha sonra Belçika'nın Başkenti Brüksel'deki Kürt Parlamentosuna seçildi. 4 yıl burada görev yapan Buldan hakkında Ankara'da örgüt üyeliği suçundan dava açıldı.

19 YIL SONRA MEMLEKETİNDE

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 19 yıl kalan Nejdet Buldan'ın, Türk vatandaşı olmak için Türkiye'nin Köln Konsolosluğu'na yaptığı başvuru kabul edilince yeniden Türk vatandaşı olarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. 10 gün önce Almanya'dan ilk olarak İstanbul'a oradan da Ankara'ya gelen Nejdet Buldan, hakkında açılan davadan dolayı ifade verdikten sonra serbest bırakılarak bugün akşam saatlerinde memleketi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi. İlçe girişinde karşılanan Nejdet Buldan, yakınlarıyla hasret giderdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Savaş Buldan Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500

Yorumlar (8)

ÇİN MALI BUNLAR:

DAĞLAR AL SANA BİR TERÖRİST DAHA

26
13
yanıtYanıtla
LAZİSTAN:

MOĞOL MALI VE ÇİN MALI OLAN SENSİN, SEN KENDİN KÖKÜNÜ BAŞKASINA MI MAL EDİYROSUN :) MOĞOLİSTANLI

yanıt0
yanıt0
Ayhan Gezer:

Ipini koparan Teröristler, Tatil icin Türkiyeye geliyor!

17
8
yanıtYanıtla
zaza:

anadolu (uydurma adı türkiye) kürtlerin, ermenilerin ve rumlarındır. güneyden gelen arapların ve asyadan gelen kendilerine türk diyenlerin değil. çin ve moğol melezi insanlar kendilerine bu ismi takmışlar moğol ve tatar atalarını kendinden saymalarının sebebi budur türkler kısa boylu hafif çekik gözlüdür anneleri çin babaları moğoldur uydurma tarihle ırk yaratılmaz canlarım artık boş tartışmalardan vazgeçin

4
5
yanıtYanıtla
Kral:

Zaten bazı insanlar kürtçe Türkçe diye ötüyor Mehdi zamanında islam heryeri kaplayacak ne ışid hurafesi münafıkı ne AKP müşriki ne PKK kalacak en son dil Arapça olacaktır yırtınmayın boşuna

4
2
yanıtYanıtla
Tc:

Lazistan sende çerkez gürcü malısın Türklerin neresi moğola benziyor sen rteye benziyorsun lazlarla çerkezlerle aramız iyi sen niye ortalığı karıştırıyorsun

2
3
yanıtYanıtla
amedli:

okumak yazmak nefes kadar önemli kendi dillerinde neden anlamıyorsunuz senin turke konuştuğunu anlamıyana akşamakadar anlat ne ifade eder onlaerın yaşam hakı onurları fazla buyutmenin anlamı yok zaten olacak istesenizde istemesenizde kurtce konuşmak şarkı söylemek gibi şimdi kendi kendinize bakın ne oldu bağırmanız cağırmanız nafileymiş oturun oturduğunuz yerde onlarda okuluna gitsin onların hakı kimse engeleyemez

2
2
yanıtYanıtla
geç-bunları:

kırk yıllık ihanetin bedeli işte bu-Pkk nın kırk yıllık eylemlerinin yol keserek şantiye okul işyeri yagmalayarak çocukları daga kaçırıp geleceginden ailesinden kopararak topluma şiddet kültürü aşılamaktan başka bir çalışması olmamış bölge halkına sosyal ve ekonomik çöküntü yaşatmaktan öteye gidememiştir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title