Haberler

Neden Östrojen Hapı Kullanmalı?

Güncelleme:

Östrojen hapları kadınlarda meme kanserine yakalanma olasılıklarını azalttıyor.

Menopozdan sonra alınan östrojen haplarının, kullanımının kesilmesinden yıllar sonra bile bazı kadınların meme kanserine yakalanma olasılıklarını azalttığı bildirildi.

Seattle'da Fred Hutchinson Kanser Merkezinden Garnet Anderson ve ekibinin yaptığı araştırma, histerektomi (rahim alma ameliyatı) yapıldıktan sonra yaklaşık 6 yıl süresince östrojen hapı kullanan kadınların meme kanserine yakalanma riskinin, bu ilaçları almayan kadınlardan yüzde 23 oranında daha az olduğunu ve bu avantajlı durumun en az 5 yıl sürdüğünü gösterdi.

Sonuçları "Lancet Oncology" dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırma çerçevesinde, yaşları 50 ila 79 olan ve histerektomi geçiren 7 bin 600'den fazla kadın yaklaşık 12 yıl boyunca izlendi. Kadınların yarısına, 6 yıl östrojen hapları, diğer yarısına ise placebo verildi. Araştırmaya katılan kadınların büyük bölümüne her yıl düzenli olarak mamografi yapıldı.

Araştırmacılar, östrojen hapları alan kadınlardan 151'inin meme kanserine yakalandığını, bu hapları kullanmayan kadınların oluşturduğu grupta meme kanserine yakalananların sayısının ise 199 olduğunu bildirdi.

Yine östrojen hapları alan ve meme kanserine yakalanan kadınlardan 6'sının hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiği, placebo alan meme kanseri hastası kadınlardan ise 16'sının hayatını kaybettiği belirtildi.

Konuyla ilgili daha önce yapılan araştırmalar, östrojenle meme kanseri arasında muhtemel bir bağ olabileceğini varsayıyordu. - LONDRA

Kaynak: AA / Kadın

Frederico Chaves Guedes Seattle Kadın Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title