Haberler

Nazilli'de Hükümlülerin El Emeği Ürünleri Satışa Sunuldu

Nazilli Adliyesi'nin yan tarafına açılan Adli Sicil Bürosu ve iş yurdu faaliyetleri el ürünleri satış ofisi ile hükümlülerin cezaevlerinde ürettikleri el emeği ürünler vatandaşların hizmetine sunuldu.

Nazilli Adliye binasının yan tarafına inşa edilen yeni Adli Sicil Bürosu ve iş yurdu faaliyetleri el ürünleri satış ofisinin açılışına, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Başsavcı İlker Yazıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, İlçe Spor Müdürü Güven Eker ve birçok kurum ve kuruluşun temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan ve açtıkları Adli Sicil Bürosunun yanına inşa ettikleri iş yurdu faaliyetleri el ürünleri satış ofisi ile cezaevindeki hükümlülerin ürettikleri el emeği ürünleri satışa sunduklarını söyleyen Nazilli Başsavcısı İlker Yazıcı, "Nazili Açık Ceza İnfaz kurumumuzda da hükümlülerin meslek ve sanat öğrenebilmeleri ve üretilen ekonomik değerler ile rehabilitasyonlarına katkı sağlaması açısından toplumla olan bağlarını daha sıkı ve geniş ölçüde sürdürebilmeleri amacıyla birçok faaliyet sürdürülmektedir. Bu faaliyetlerden bir kısmı açık alanda sürdürülen tarım faaliyetleri, domates, biber, marul ve mevsimine göre yetiştirilen ürünler ile yapılan faaliyetler, yine çiçek ve bir kısım açık alan bitkilerinin yetiştirilmesine yönelik faaliyetler, zeytin üretimine ve işlenmesine dönük faaliyetler, el ürünleri, resim atölyesi ürünleri, marangoz atölyesinde yapılan yine üretime dönük faaliyetler olarak sayılabilir. Tüm bu faaliyetlerin kamuoyunda yeteri kadar tanıtılması ve elde edilen ürünlerin satışı suretiyle üretime dönük hükümlü motivasyonunun arttırılması bakımından bizim için bir satış ofisinin varlığı çok önemli idi. Bu kapsamda adliyemizin kendi imkanları ile Nazilli Ticaret Odasının çok değerli katkıları ile yine Adliye binamızın bahçesinde Adli Sicil Bürosu ve iş yurdu faaliyetleri el ürünleri Satış ofisi yan yana olacak. Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran başta sayın Kaymakamımız Mehmet Okur bey olmak üzere tüm misafirlerimiz ile binanın yapımında değerli katkılarını esirgemeyen Nazilli Ticaret Odası Başkanlığına teşekkürlerimi ifade etmek isterim" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nuri Arslan Ekrem Turan Mehmet Okur Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title