Haberler

Nazilli'de Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Unutulmadı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 43.’üncü yıldönümü dolaysıyla anma töreni düzenlendi.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 43.'üncü yıldönümü dolaysıyla anma töreni düzenlendi.

CHP Nazilli Gençlik Kolları ile Nazilli Atatürkçü Düşünce Derneği'nin ortaklaşa düzenlendiği anma törenine, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın 6. sıra milletvekili adayı Ferda Çağlar Erkut, CHP Gençlik Kolları, ADD Şube Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Meydanı'ndaki anma töreni, saygı duruşu ile başladı. Basın açıklaması ile devam edilen tören, vatandaşlara karanfil dağıtılması ile son buldu. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fikirlerinin kendilerine her zaman ışık tuttuğunu ifade eden CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, "Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i saygıyla anıyoruz. Onlar Türkiye'nin tam bağımsızlığı için mücadele ettiler. Bu gençler bağımsızlığın ve barışın sembolü oldu. Kimseyi öldürmediler ve onlar sadece beyinlerinde Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesini nasıl yürütürüz diye düşündü. Deniz ve arkadaşlarını milletçe alkışlıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title