Haberler

NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Doğu Akdeniz'deki durum hukuka uygun şekilde çözülmeli

Güncelleme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz'deki durumun "müttefiklik dayanışması" ruhuyla ve uluslararası hukuka uygun şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti.

Yunanistan ve Mısır'ın Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi devre dışı bırakmak için imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması sonrası Ankara'nın yeni NAVTEX ilan edilmesiyle başlayan gerginlikle ilgili NATO'dan açıklama geldi. Stoltenberg, sosyal medya hesabından mesaj paylaşarak, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le yaptığı telefon görüşmesinde Doğu Akdeniz'e ilişkin gelişmeleri ele aldıklarını kaydetti.

Genel Sekreter Stoltenberg, "Doğu Akdeniz'deki durum, müttefik dayanışması ruhuyla ve uluslararası hukuka uygun şekilde çözülmeli." ifadesini kullandı.

ORUÇ REİS, MİÇOTAKİS'İ ALARMA GEÇİRDİ

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin hidrokarbon arama çalışmalarına devam etmek üzere Kıbrıs açıklarına ulaşması ve çalışmaların 23 Ağustos'a kadar devam edeceğinin NAVTEX'le (Denizcilere Duyuru) duyurulmasının ardından, Miçotakis'in Stoltenberg'le telefon görüşmesi yapacağı bildirilmişti.

Türkiye'nin NAVTEX ilanı sonrası Milli Güvenlik Hükümet Konseyini (KYSEA) acil toplantıya çağıran Miçotakis, aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'i de telefonla aramıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz'deki yeni görevi için Antalya'dan demir alarak çalışma yapacağı alana ulaştı. 83 milyon arkanda Oruç Reis. Rast gele!" ifadelerini kullanmıştı.

Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını sürdürecek.

Kaynak: AA / Dünya

Cep Telefonu Doğu Akdeniz Akdeniz Haberler

500

Yorumlar (20)

birisi:

hakkımız olanı sizle tartışacak veya tartışmya açacak degiliz neyse hakkımız gider alırız.

24
3
yanıtYanıtla
REALIST:

Tabi tabi klaveyinin basinda oturup salamak kolay. Kesin Sen askerlik yapmamissin.

yanıt3
yanıt1
Selçuklu:

Gemilerimiz durmadan denize açılıyor. Ancak; Kıta sahanlığımız olan 6 milden taviz verilmemelidir. Ayrıca Kıta sahanlığımızda olan ve Yunanlılarca işgal edilen 18 Adamızı almadan geri dönmemeliler. Yunanlilar adalarımızı işgal ederken aklınız neredeydi. Memleketimizde 1 mt toprak için kardeş kardeşi öldürüyor

12
0
yanıtYanıtla
Haktan:

Ah bi es kaza kurşun atsalar yunan köpeği

8
2
yanıtYanıtla
Misafir:

Siyonist israil ortalığı karıştırdı. Türkiye ile yunan ve mısırı karşı karşıya getirdi şimdi bir köşeye çekilmiş kıs kıs gülüyor. Siyon uşağı mısır bae ve suud çakallatı sözüm ona Türk aslanına kafa tutacak. Uyanmak şart.

7
2
yanıtYanıtla
GÖKTÜRK:

olayın israil ile uzaktan yakından zerrenin zerresi kadar alakası yok. siz araplaşmış paranoya olmuş ruh hastası insanlarsınız. ayrıca tarihimiz boyunca TÜRK milletinin yahudilerle hiç problemi olmamıştır. tabi sen ARAP ve ya arap sevici isen o seni bağlar

yanıt1
yanıt6
a:

hukuktan haktan cok anlıyorsan nato musun ne haltsın adalara çökmeye calısan yunanları uyar yoksa tekrar bi yüzme dersi vermemiz gerekecek gibi. Biz severiz tarihtede vardır örnekleri bolca ülkeye yüzme ogretmişizdir kendi ülkelerine kadar.

5
2
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

SAVAS TEK CIKAR YOL BASKA TURLU BU MILLET BIS YERE BIRBIRINI TELEF EDIYOR......GIDIP BARI DUSMANLARI FALAN VURUN LAN....NIYE KENDI MILLETINIZI KIRIYORSUNUZ

4
3
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

NE HUKUKU LENNNN......TURKIYEDE KANUN OYLE ISLEMIYOR TABANCA LEVYE SOPA ALLAH NE VERDIYSE DALARIZ.....POLIS BILE ASKERI VURDU DUN AKSAM KEYFIYE,YEMEZLER OYLE HUKUK FALAN

1
5
yanıtYanıtla
tc mehmetMobil-ANDROID:

hakkımız olanı canimiz kanımiz pahasına korlar koruruz sonu ölüm bile olsa ha hakkımız olmayan şeyede dönüp bakmayız altin bile olsa dost düşman bilsin istedim

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title