Haberler

NATO Askeri Komitesi toplandı: Türkiye'yi Orgeneral Güler temsil ediyor

Güncelleme:

- NATO Askeri Komitesi toplandı: Türkiye'yi Orgeneral Güler temsil ediyor NATO ülkeleri genelkurmay başkanlarının katıldığı Askeri Komite Toplantısı, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahında başladı.

- NATO Askeri Komitesi toplandı: Türkiye'yi Orgeneral Güler temsil ediyor

BRÜKSEL - NATO ülkeleri genelkurmay başkanlarının katıldığı Askeri Komite Toplantısı, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahında başladı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Askeri Komite Toplantısı başladı. Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in temsil ettiği toplantının açış konuşmasını NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach gerçekleştirdi. Peach, Kanada'dan Korgeneral Wayne Eyre, Karadağ'dan General Milutin Djurovic, Hollanda'dan General Onno Eichelsheim ve İspanya'dan Teodoro Lopez Calderon'un askeri komitenin yeni üyeleri olduğunu belirtti.

Rusya ile ilgili açıklamada bulunan Peach, "Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik ihlalleri ile Ukrayna sınırına takviyeleri de dahil olmak üzere istikrarsızlaştırıcı saldırgan eylemleri devam ediyor. Sınıra yakın Rus askerlerinin sayısında bir miktar azalma görmemize rağmen silahlar ve teçhizat dahil 10 binlerce kişi orada kaldı. Bu nedenle NATO'nun ilgili tüm denizlerde ve hava sahasında tetikte kalması ve hareket özgürlüğümüzü koruması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Peach, Rusya'nın NATO-Rusya Konseyi toplantısı yapma teklifini yanıtsız bırakmasında üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Rusya'nın eylemleri bunu mümkün kıldığında Rusya ile yapıcı bir ilişki kurmaya devam ediyoruz" dedi.

NATO'nun gelişmekte olan ve yıkıcı teknolojilere yatırım yaptığını kaydeden Peach, "Uluslararası terörizm tehdidiyle yüzleşmeye devam ediyoruz. Neredeyse her gün kötü niyetli siber saldırılarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Belçika Brüksel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title