Haberler

Narman Myo'da Mezuniyet Coşkusu

Erzurum'un Narman İlçesindeki Meslek Yüksek Okulu'ndan Mezun Olan 200 Öğrenci Törenle Uğurlandı.

Erzurum'un Narman ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 200 öğrenci törenle uğurlandı.

Narman Meslek Yüksek Okulu'nca geleneksel olarak düzenlenen "Mezuniyet Töreni" ve Yıl Sonu Şenliği'ne ilgi büyüktü. Tören öncesinde misafirlere Göllü köyü piknik ve mesire yerinde bir ziyafet verildi Ziyafete Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Ahmet Işık, Doç.Dr Ümit Turgut ve çok sayıda öğretim görevlisi ile Kaymakam Ümit Cavuldak, Garnizon Komutanı Ziya Çoşkun, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Emniyet Amiri Ekrem Yücel Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Satıcı, Erzurum Narmanlılar Dernek Başkanı Fatih Metin ve çok sayıda daire amiri ile öğrenciler katıldı. Mezuniyet töreni ise okul bahçesinde devam etti. Atatürk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'nın folklor ekiplerinin de gösteri yaptığı programda, Narmanlılar ve çok sayıdaki davetli gönüllerince eğlendi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yaşar Sütbeyaz, gönderdiği mesajla öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. İlçe Kaymakamı Ümit Cavuldak'da yüksekokul yönetimine teşekkür ederek, öğrencileri kutladı. Belediye Başkanı Y.Ahmet İşleyen de , öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, Narman'ı unutmamaları tavsiyesinde bulundu.

NMYO Müdürü Prof.Dr.Bahattin Düzgun de konuşmasında "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ortamı içerisinde, temel amaçlarımızdan biri olan Ulu Önder Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan üniter devlet yapısının vazgeçilmez anlayışına sahip milletimizin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan hür ve bilimsel düşünce sahibi, çalışkan kendisi ve çevresi ile barışık ve hukukun üstünlüğüne inanmış gençleri yetiştirme hedefimiz, Narman MYO'nun bundan sonrası için de en büyük düsturu olmaya devam edecektir." dedi.

"Toplumların gelişmesi, insanlığa refah sunabilmesi için en uygun zemin demokrasidir. Bunun için de en büyük görev üniversitelere düşmektedir" şeklinde sözlerini sürdüren Prof.Dr.Bahattin Düzgün, mezun olan öğrencilere hitaben "Biz size her bakımdan güveniyor ve başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz. Gelecekte çok başarılı ve birer yetişkin insan olarak görmek ümidiyle, her şeyden önce hepinize sağlıklı yarınlar diliyor, sizleri bu günlere getiren ve bu sonucu elde etmenizde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ailelerinize ve sizlere sevgiyle kucak açarak eğiten ve öğreten değerli öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor, sizleri başarınızdan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan okul birincisi Tülay Özcan ise "Çağımızda bilgi üretme, teknoloji geliştirme yarışına katılmak, gelişmeleri günü gününe izlemek yaşamsal zorunluluk haline gelmiştir. Biz öğrenciler bu değişimleri takip edebilecek düzeye ulaşmak için çok çalışmalıyız. Ulusal ve uluslararası yarışlarda göstereceğimiz başarılar bizi dünyada güçlü konuma getirecektir. Bu yüzden hocalarımızın verdiği bilgilerle asla yetinmemeliyiz. Kendimizi yetiştirmenin, yine kendi işimiz olduğunu bilerek zamanı çok iyi kullanmalıyız.Yeni yüzyılı kucaklarken bilimsel bilgiyi, eleştirel aklı rehber edinmeli, çağımızın yönetim biçimi olan demokrasiye sahip çıkmalıyız. Ülkemizin daha aydınlık günlere ulaşması ancak o zaman hayal olmaktan çıkacaktır.Her vesile ile bizlere hizmet edebilme ortamı oluşturan, bizleri yetiştirmek isteyen, Yüksekokul yönetimine, öğretim elemanlarına ve diğer personele inanın ve onlara güvenin. Biliniz ki, Narman Meslek Yüksekokulu'nda verilen eğitimin, özdeş okullardan eksiği yoktur. Bu imkanlardan yararlanacağınıza inanıyorum."şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Tülay Özcan'a Kaymakam Ümit Cavuldak, ikinciye Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen , üçüncüsüye Prof.Dr.Ahmet Işık tarafından başarı belgeleri verildi. Daha sonra okul bünyesindeki bölümlerden dereceye girerek mezun olan öğrencilerden Muhasebe bölümünden 1.Mehtap Esmeray, 2.Elif Bastem, 3.Fatma Akyüz' e başarı belgeleri İlçe Milli eğitim Müdürü Fahrettin Öz tarafından, Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümünden 1.Rıdvan Demir, 2. Tülay Şen, 3.Semra Demir'e Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Satıcı, Gıda Teknolojisi bölümünden 1. Tülay Özcan, 2. Sema Layıker, 3.Candan Çalışkan'a Narmanlılar Dernek Başkanı Fatih Metin, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünden 1. Melek Gözel, 2. Fatma Özkul, 3.Eda Karakaş'a Narman Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ömer Ekmekçi, İnşaat Bölümü'nden 1.Mustafa Avcıoğlu, 2.Esra Seda Kalın, 3. Tuba Doğan'a Emniyet Amiri Ekrem Yücel Demir tarafından verildi Törenlerin ardından öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirip kep attılar.

(PD-İRT-Y) 23.05.2008 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title